Sağlık Bebeğini en çok Türk anneler emziriyor

Bebeğini en çok Türk anneler emziriyor

Paylaş
Bebeğini en çok Türk anneler emziriyor

ABD, İngiltere, Almanya, Çin ve Türkiye'nin aralarında bulunduğu 10 ülkede yapılan araştırmaya göre, Türkiye'deki kadınlar bebeklerini daha uzun süre emziriyor

1 -7 Ekim, Dünya Emzirme Haftası. Bu kapsamda Meksika, İngiltere, ABD, Brezilya, Çin, Fransa, Almanya, Kolombiya, Kanada ve Türkiye'nin arasında olduğu 10 ülkede anneler ve hamile olan kadınlarla araştırma yapıldı. 13 bin 519 kişiyle görüşülerek yapılan “2015 Lansinoh Uluslararası Emzirme Araştırması”nın sonuçlarına göre, Türkiye emzirme süresiyle diğer ülkeleri solladı.

Türkiye'de annelerin yüzde 82'si bebeklerin ideal olarak 6 ay ve üzerinde emzirilmesi gerektiğini düşünürken, bunu hayata geçiren annelerin oranı yüzde 68. Habertürk'ün haberine göre Türkiye'de emzirme süreleri diğer ülkelere göre uzun olsa da ilk 6 ay bebeğini sadece anne sütü ile besleyen annelerin oranı yüzde 26. Bu oran, araştırmaya katılan ülkelerin ortalamasında yüzde 27 olarak gerçekleşti. Toplum içinde emzirmede ülkeler arasında farklılıklar bulunuyor. Dünyada toplum içinde emzirmeyi yanlış bulanların oranı yüzde 3'ken, Türkiye'de bu oran yüzde 23.

Haberin Devamı