Gündem Bebeğiyle hapse girecek Ayşe Öğretmen için AYM'ye imza kampanyalı çağrı

Bebeğiyle hapse girecek Ayşe Öğretmen için AYM'ye imza kampanyalı çağrı

Paylaş
Bebeğiyle hapse girecek Ayşe Öğretmen için AYM'ye imza kampanyalı çağrı

TV programında “terör propagandası” yaptığı suçlamasıyla 11 ay hapis cezası alan öğretmen Ayşe Çelik cuma günü hapse girecek... 6 aylık bebeği Deran’ı da cezaevine götürecek olan Ayşe Öğretmen'in hapse girmemesi için Change.org adlı sitede, AYM’nin durdurma kararı alması talebiyle imza kampanyası başlatıldı

Diyarbakır’da, Ocak 2016’da telefonla bağlandığı televizyon programında “Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın” dediği için ‘Terör örgütü propagandası’ndan 1 yıl 3 ay hapse çarptırılan öğretmen Ayşe Çelik, cuma günü cezaevine girmeye hazırlanıyor.

Çelik, cezanın Yargıtay’da onanmasının ardından avukatı aracılığıyla infazın ertelenmesi yönünde başvuru yapmıştı. Cezanın infazı, 20 Nisan’a ertelenmişti.

11 ay hapis yatacağı belirtilen Çelik 6 aylık bebeği Deran’ı da cezaevine götürme kararı almıştı.

'DURDURABİLECEK TEK GÜÇ AYM'NİN TEDBİR KARARI'


Change.org adlı sitede, Çelik ve Deran’ın hapse girmemesi için AYM’nin karar alması talebiyle imza kampanyası başlatıldı.

Kampanya metninde, AYM’ye yapılan başvuruya halen yanıt verilmediği belirtilerek, hapse girecek Çelik ve bebeği için “Şu anda bunu durdurabilecek tek güç Anayasa Mahkemesi’nin verebileceği tedbir kararı” dendi.

Kararın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gitmeden AYM'den dönmesi gerektiği belirtilen metinde “Bunun için el ele verelim: Deran bebek ve anası Ayşe öğretmeni ağlatmayalım” ifadeleri kullanıldı.