Yaşam Bebekle Seyahat Etmeyi Kolaylaştıracak İpuçları (Bayram tatiline gidenler dikkat!)

Bebekle Seyahat Etmeyi Kolaylaştıracak İpuçları (Bayram tatiline gidenler dikkat!)

Paylaş
Bebekle Seyahat Etmeyi Kolaylaştıracak İpuçları (Bayram tatiline gidenler dikkat!)

Yaz geliyor, tatil sezonu başladı. Üstelik Ramazan Bayramı tatili için çoktan yola düşme hazırlıklarına girildi... Eğer bebeğiniz varsa ve nasıl hazırlık yapmanız gerektiğini düşünüyorsanız bu yazı tam size göre.

İlk yapmanız gereken şey elinize bir not defteri alıp bebeğinizi gözlemlemek ve notlar almak. Hangi saatlerde yemek yiyor? Hangi saatlerde ve ne kadar süre ile uyuyor? Evde nasıl zaman geçiriyor? Favori oyuncağı ne? Eline ne tarz bir şey verdiğinizde saatlerce oynuyor? Sadece oyuncak değil çocuğunuza kaşık, kutu, plastik bardak gibi nesneler verdiğinizde oynuyor mu?

Haberin Devamı

Çantanızı bebeğinizin yolculuk ihtiyaçlarını düşünerek hazırlayın

Çantanızı yolculuğun süresine ve hangi sıra ile neye ihtiyacınız olabileceğini düşünerek hazırlayın. Yanınıza çok fazla şey almanız hem kafa karışıklığı yaratır hem de sizi çok yorar. ihtiyaçlarını en ergonomik şekilde nasıl karşılayacağınızı düşünmelisiniz.

İşte size bebekle yolculuk için bir kaç tüyo

1. Alt değiştirme örtüsünü tek kullanımlık olanlardan tercih etmenizi öneririm çok daha az yer kaplıyor ve başınız çok sıkışırsa yolculuğun bitmesine yakın son durağınızda çöpe atıp kurtulabiliyorsunuz :)

2. Bebek Bezi: Bebek bezi çantada olmazsa olmaz bir ürün. Öncelikle yolculuğa başlamadan önce en uzun süre kuru tutan bezleri kullanmanız ve kaka yapmadığı sürece değiştirmemeniz seçeceğini değiştirebilirsiniz. Bazı anneler normal bez bağlayıp, içine de kenarlarını kesip küçülttükleri bir bez takıyor. Ben hiç denemedim ama kuru tutan bir ürün ise olabilir diye düşünüyorum. Değiştirmeniz gerekse bile külot bezler hızlı bir şekilde değiştirmenizi sağlar. Çantanızda mutlaka yolculuk süresine göre 2-3 adet külot bez atın.

Haberin Devamı

3. Bebek Mendili: Çantayı en çok ağırlaştıran eşyalardan biri ıslak mendil. Daha az yer kaplaması ve kolay taşınması açısından evde kullandığınız büyük paketlerden değil de küçük seyahat paketlerinden kullanabilirsiniz.

4. Kolay giyilebilecek patikli tulum. Yedek kıyafet olarak pantolon, tişört, çorap vs yerine çantanıza tek parça tulum atmanız çok daha iyi bir çözüm. Değiştirmeniz gerekirse kısa bir sürede oturduğunuz koltukta bile değiştirebilirsiniz.

5. Battaniye: Özel araçla yolculuk yapacaksanız battaniye alabilirsiniz ancak uçak veya otobüs yolculuğu ise battaniyeyi görevlilerden istemeniz daha iyi olur. Hijyen kaygınız varsa çantanızda bir tane müslin örtü bulundurun ve battaniye ile beraber kullanın. Çok titizseniz iki tane bulundurup birini altına serin diğerine üstüne :)

6. Ufak oyuncaklar ve bebeğinizin oyalanacağı eşyalar. Yolculuklarda büyük oyuncaklar yerine kaşık, kutu, ufak bir top, içine geçebilen pet bardak gibi nesneler hem çocuğu daha uzun süre oyalıyor hem de yolda unutursanız yerini doldurmak kolay olur :)

Haberin Devamı

7. Bebeğiniz 0-6 arasındaysa ve emziriyorsanız anneliğinizin en kolay yolculuğunu yapacaksınız. Çanta hazırlığınız burada bitiyor.

8. 0-6 ay arası biberonla beslenen bebekler için yolculuk saatinize göre kaç defa besleyeceğinizi göz önünde bulundurarak ihtiyacınız olacak formül mamayı hesaplayın ve biraz daha fazlasını yanınıza alın. Evden çıkmadan biberonu doldurmak sizi yolculuk esnasında yeni mama hazırlamaktan kurtaracaktır. Tek kullanımlık sıvı mamalar da çok iyi bir fikir. Hem dökülmüyor, hem uzun süre taze kalıyor, hem başka hiçbir şeye ihtiyaç duymadan biberona doldurup bebeğinizi besleyebiliyorsunuz. Diğer bir fonksiyon şişesi bebeğiniz için çok güzel bir oyuncak olabiliyor.

9.6 Aydan büyük bebekle yolculuk en karmaşık ve en hassas planlamayı gerektiren dönemdir. Çünkü ek gıdaya geçmiştir ama henüz tüm yiyeceklerle tanışmadığı için özel beslenme programına uymanız gerekir. Bebeğiniz bu dönemdeyse yine ne kadar yiyeceğe ihtiyacınız olacağını hesaplayıp ona göre ya evde hazırlayıp ya da pratik açılıp kapanan kavanoz veya kaplarda mama alabilirsiniz. Tabi beslemek için yanınıza tek kullanımlık önlük, kaşık ve ıslak mendil de bulundurmanız gerekir.

Haberin Devamı

10. Altı aydan büyük bebekler için beslenme saati dışında ayına uygun bisküvi veya eliyle yiyebileceği atıştırmalıklar hem oyalar hem de çok acıkıp huzursuz olmasını engeller.