Bebeklik Bebekler için ideal uyku zamanı ne zaman?

Bebekler için ideal uyku zamanı ne zaman?

Paylaş
Bebekler için ideal uyku zamanı ne zaman?

Bebeğin doğru zamanda yatırılmasının kesintisiz ve kaliteli bir uyku için önemi büyük. Aynı zamanda uyku saati büyüme ve gelişme hormonlarının salınımı ile de ilgili. Hormonların salınımı için bebeklerin ve çocukların gece uykusunu iyi alması gerekiyor. Peki bebekler için en ideal uyku zamanı aralıkları ne zaman? Çocukların daha iyi bir gece uykusu alabilmesi için ailelerin uyku rutinine dair nelere dikkat etmesi gerekiyor? Bebek neden uykudan önce sallanmamalı?

Tıpkı yetişkinler gibi bebekler de geceleri uyanabiliyor. Ancak 4 aydan büyük bebeklerin bir ihtiyacı ya da sıkıntısı olmadığı halde gece boyunca defalarca uyanması ve kendi kendine uykuya dönememesi uyku sorunu olarak tanımlanıyor. 0-4 Yaş Uyku Danışmanı Pınar Sibirsky, hatalı uyku ilişkilendirmeleri, aşırı yorgun veya geç saatlerde yatış ile uyku rutinlerinin olmamasının bebeklerde uyku sorunu görülmesinin üç temel nedeni olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

SALLAYARAK UYUTMAYIN

  • Bebeğinizi emerek-sallayarak-pışpışlayarak yani bir şekilde destekle uyutuyorsanız, bebeğiniz sallanma ile uykuyu ilişkilendirir, yani uyuyabilmek için sallanmaya ihtiyaç duyar.
  • Bu nedenle, gece her uyanışında uykuya devam edebilmek için yine sallanmak ister.
  • Aynı şey emerek, kucakta gezerek, hatta yatağında ama pışpışlanarak uyuyan bebekler için de geçerlidir.

DİKKAT: