Yaşam Bebeklere meyve ve sebze sevdirmenin yolları

Bebeklere meyve ve sebze sevdirmenin yolları

Paylaş
Bebeklere meyve ve sebze sevdirmenin yolları

Bebeklerin sağlıklı beslenmesi için, sebze ve meyveleri mevsiminde yedirerek damak tatlarını daha küçücük yaşlarda geliştirmeniz gerek. İşte bunun pratik yolları…

Bebek beslenmesinde çeşitliliğe önem verip katı yemeğe başladığınızda, bebeklerin sevmediği lezzetleri tatlandırıp seveceği hale getirebilirsiniz. Doktorlarımızın söylediği gibi yeni başladığınız gıdalarda da 3 gün kuralını uygulayın. Aynı sebzeden ve meyveden 3 gün üst üste verin…

KURABİYE YAPACAKSANIZ...


Bugün mutfaklarınıza yeni giren Hindistan cevizi unu hakkında bilgi vereceğiz. Bu un glutensiz ve tahıl kökenli olmayan, neredeyse yağsız bir un. Özellikle bebeklerinizin ve çocuklarınızın kurabiyeleri için çok sağlıklı. Protein açısından zengin olduğu için hem leziz hem de besleyici. Buğday ununa göre çok daha emici. Örneğin fırında pişirilen tariflerde Hindistan cevizi unu kullanılmak istenirse, tarifte belirtilen buğday unu miktarının 1/3 oranında Hindistan cevizi unu kullanımı yeterli olur. Doğal tadı nedeniyle tariflerde kullanılan şeker miktarı da kolayca düşer.


ELMALI TARÇINLI KURABİYE


(8. aydan itibaren)

Malzemeler – 2 elma – 1 çorba kaşığı tarçın – Aldığı kadar – Hindistan cevizi unu

Yapılışı

Elmaları tarçınla ateşte öldürün. Top top yapın ve Hindistan cevizi ununa bulayın. Meyve sebze kurutma makineleri bugünlerde çok revaçta, evde varsa onu kullanırsanız Hindistan cevizi unu vitaminini kaybetmez. Eğer makineniz yoksa 160 derece fırında 10 dakika pişirin. Son derece sağlıklı bu atıştırmalığı yapmanız sadece dakikalarınızı alıyor.


SOMONLU SEBZE PÜRE


(12 aydan itibaren)

Malzemeler – 1 küçük parça somon – 2 baş brokoli – 3 havuç – 1 tatlı patates – 1 tutam dereotu
Yapılışı
Malzemeleri güzelce yıkadıktan sonra soyun. Brokoli haricinde hepsini buharda pişirin. Sebzeler biraz yumuşayınca brokoliyi de ilave edin. Hepsi piştikten sonra arzu ederseniz somonu da katıp ezebilirsiniz ya da diğerlerini püre yapıp, somonu ayrıca verebilirsiniz.


AVOKADOLU KAHVALTI


(12 aydan itibaren)

Malzemeler – 1/2 avokado – 1/2 kibrit kutusu peynir – 1 yumurta sarısı – 2 zeytin – 1 dilim ekşi maya ekmek – 1 adet ceviz – Biraz su

Yapılışı

Yumurtayı haşlayın. Diğerlerini birlikte ekmekle blendır'dan geçirin. Kahvaltı olarak ben haftada minimum 2 defa verdim. Avokadonun faydaları çok fazla, ben özellikle bebeğimin sindirim sistemi için haftada 4 vermeye çalışıyorum.


SEBZELİ TAVUK SUYU KÜPLERİ


(6. aydan itibaren)

Malzemeler – 1 organik bütün tavuk – 1 sap pırasa ince ince doğranmış – 1 avuç içi kadar maydanoz – 2-3 havuç – 1 kırmızı soğan ince ince doğranmış – 1 defne yaprağı – Zeytinyağı – Arzu ederseniz kereviz sapı da ilave edebilirsiniz.

Yapılışı

Kısık ateşte her şeyi 1.5 litre suda en az 1 saat kaynatın. Süzgeç yardımıyla suyu katılardan ayırın. Su ılındıktan sonra buzluklara döküp buzluğa kaldırın. Her bir buzluk aşağı yukarı 60 ml alıyor. Tariflerinizi ona göre hazırlayabilirsiniz. Kalan sebzeleri püre yapıp yine tavuğun yanında bebeğinize verebilirsiniz.

Genellikle bebeklere yaptığımız çorbalarda ve sebze yemeklerinde tavuk suyu kullanıyoruz. Her iki günde bir tavuk suyu yapmak yerine size vereceğim tarifi buzluklarınıza dökün ve gerektiği kadar küp küp alıp, kullanın.

(Sözcü.com.tr)

Haberin Devamı