Bebeklik Bebeklerin jakuzi ve masajla gelişimine destek sağlanıyor

Bebeklerin jakuzi ve masajla gelişimine destek sağlanıyor

Paylaş
Bebeklerin jakuzi ve masajla gelişimine destek sağlanıyor

Diyarbakır'da Kovid-19 tedbirleri kapsamında özel hizmet veren SPA merkezinde verilen jakuzi ve masaj hizmetiyle bebeklerin fiziksel ve kişisel gelişimine destek veriliyor.

Kentte 1 aydır hizmet vermeye başladıklarını anlatan Güneş, bebekler merkeze ilk geldiğinde ortama alıştırmaya çalıştıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Ortama alışan bebeklerin havuz bezleri giydirilerek jakuziye bırakıldığını aktaran Güneş, şöyle devam etti:

"Bebekler ilk 10 dakikayı durgun suda geçiriyor. Öncelikle hareketlerini izliyoruz. Yaklaşık 15 dakika da hipoterapi uygulamasına geçiyoruz. Hipoterapi bebeklerin kas, iskelet gelişimleri, gaz ve uyku problemini çözmeye yardım ediyor. 30 dakikadan sonra masaj bölümüne geçiyoruz. Annelere maket bebek üzerinde nasıl masaj yapacaklarını gösteriyoruz. Bebekler yabancı birilerinin kendilerine dokunmasından hoşlanmazlar. Annelerimiz masajı gösterdiğimiz şekliyle bebeğine uyguluyor."

Su ve masajın bebeğin gelişimine olumlu katkıları olduğunu ifade eden Güneş, "0-11 aydaki bebekler için öneride bulunuyorum. Erken doğan bebeklerin kas ve iskelet sistemleri gelişmediği için kas ve motor gelişmesine destek sağlıyoruz. Gaz sorunlarını gideriyoruz, uykuya geçiş dönemlerini hızlandırıyoruz. Bunun düzenli yapılmasından yanayız. Haftada bir kez ayda ise üç kez gelmelerini öneriyoruz. Düzenli yapılması halinde bebeğin gelişimine destek sağlanır." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Güneş, ebeveynlerin merkezden mutlu ayrıldıklarını, bu durumun kendilerini de mutlu ettiğini kaydetti.

Bebeklerinin keyif aldığı için anne ve babaların mutlu anlar biriktirdiğini ifade eden Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bebeklerin gelişimi noktasında sıkıntı yaşayan ebeveynlerimiz varsa onları merkezimize bekliyoruz. Pandemi sürecinde olduğumuz için seansları iki saat aralıklarla alıyoruz. Sularımız her bebeğe özel doldurulup boşaltılıyor. Kimyasal olmayan doğal ürünlerle temizlik yapılıyor. Odalarımızı dezenfekte ediyoruz. Ailelerimiz çekinmeden merkezimize gönül rahatlığıyla gelebilirler."

Müşterilerden Çimen Nergiz ise bebeğinin hem fiziksel hem de zihinsel gelişimi için merkeze getirdiğini söyledi.

Merkezin hijyenik ve nezih olduğunu belirten Nergiz, "Kızımızı getirdik ve güzel bir şekilde oyun oynadı. Sonra jakuziye girdi ve zaman geçirdi. Masajını da gayet eğlenceli bir şekilde yaptık. Kızım Berra için çok iyi oldu. Burası ebeveyn ve bebekler için çok sağlıklı bir ortam. Kızımın, uyku düzeni, beslenmesi, zihinsel ve fiziksel gelişimine büyük katkı sağlıyor. Sürekli geleceğiz ve herkese de tavsiye ediyorum." diye konuştu.