Siyaset 'Bedeli Türkler ve Araplar ödüyor'
Paylaş
'Bedeli Türkler ve Araplar ödüyor'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM'deki veto kararında Rusya ve Çin'in Suriye konusunda etik davranmadığını belirterek, "Kararı onlar alıyor ama bedeli Türkler ve Araplar ödüyor" dedi

Dışişleri Bakanı Davutoğlu bütün Suriye halkına Türkiye olarak kucak açmaya hazır olduklarını da söyledi.

Haberin Devamı

Rusya ve Çin'in soğuk savaş döneminin refleksleriyle davrandığını belirten Davutoğlu, "Ortadoğu'da soğuk savaş istemiyoruz ve cepheleşmeyi reddediyoruz" şeklinde konuştu.

Suriye'nin Humus kentindeki kanlı olayları da değerlendiren Davutoğlu, "Maalesef sivil kayıpların gittikçe arttığı bir dönemden geçiyoruz. Humus ve Şam kırsalında çatışmalar yaşandı. Büyükelçimiz ile konuştum. Bazı kaynaklar ölü sayısının 300'e kadar yaklaştığını söylüyorlar. Kaygı verici bir durum. Çatışmalar daha önce öldürülenlerin cenazelerinin alınması esnasında oluyor. Dolayısıyla rutinin ötesinde ölümlerin sayısında, yaralı ve kayıpların sayısında artış var. Bunun rutine dönüşmüş olması bile bize kaygı veriyor" dedi.

CLINTON'LA GÖRÜŞTÜ

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 48. Münih Güvenlik Konferansı'nda Suriye'deki şiddet olaylarına dikkat çekmek için dün ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'la bir görüşme yaptı.