Gündem Bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman?

Bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman?

Paylaş
Bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman?

Bedelli askerlik başvuru süreci devam ediyor. İlk 3 celp döneminde askere alınacak vatandaşların bilgileri MSB tarafından açıklandı. Gerekli prosedürü uygulayarak başvuru ücretini yatıran vatandaşlar, şimdi 4. celp dönemi yerlerinin ne zaman açıklanacağını öğrenmek istiyor. Peki, bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman?

3. celp döneminde silah altına alınacak 13 bin 555 yükümlünün sevk tarihleri geçtiğimiz haftalarda "e-Devlet"ten ilan edildi. Bu gelişmenin ardından başvurularını tamamlayan ve vakit kaybetmeden 21 günlük zorunlu temel eğitime gitmek isteyen kişiler, "Bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman?" sorusuna yanıt arıyor. İşte, konuya ilişkin detaylar...

Haberin Devamı

Bedelli askerlikle ilgili başvurular 3 Kasım 2018'da tamamlanacak. 4. celp dönemine ilişkin bilgiler de bu tarihten sonra MSB tarafından yapılacak planlamaların ardından belli olacak. Planlamalar yapıldığı takdirde e-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabilecek.

ÖĞRETMENLERE BEDELLİ ASKERLİK KOLAYLIĞI

Milli Savunma Bakanlığı tarafından illere gönderilen yazıda, eğitim öğretim hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi açısından öğretmenlerin 21 günlük bedelli askerlik eğitimlerini sömestir veya yaz tatilinde yerine getirebilecekleri bildirildi. Bedelli askerlik için başvuru yapan veya başvuracak durumda olan öğretmenlerin bilgilerini isteyen Milli Eğitim Bakanlığı, bu isimleri Milli Savunma Bakanlığına gönderecek. Bu kapsamda öğretmenler, eğitimin öğretimin aksamaması için sömestir ve yaz tatilinde 21 günlük bedelli askerlik eğitimine alınacak.

Haberin Devamı