Gündem Bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman belli olacak?

Bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman belli olacak?

Paylaş
Bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman belli olacak?

Bedelli askerlik başvuru süreci tamamlandı şimdi gözler 4. celp döneminde... 15 bin TL ödeyip bedelli askerlik yapmaya hak kazananlar, "4. celp dönemi ne zaman belli olacak?" sorusunu soruyor. Bu nedenle Milli Savunma Bakanlığının resmi sitesi de sık sık kontrol ediliyor.

Bedelli askerlik başvuru süreci geçen pazar sona erdi. 600 bini aşkın vatandaş ücretlerini ödeyerek bedelliden yararlanmaya hak kazandı. Şimdi yüz binlerce bedelli adayı 4. celp döneminin tarihini merak edip plan çizmeye çalışıyor. Akıllardaki tek soru ise: "Bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman belli olacak?"

Haberin Devamı

BEDELLİ ASKERLİK 4. CELP DÖNEMİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Bedelli askerlik 4. celp dönemi için Milli Savunma Bakanlığından henüz resmi bir açıklama yok. 4. celp döneminin, Kasım ayı er celbinde silahaltına alınacak yükümlülerin işlemlerinin bitmesinin ardından belli olacağı düşünülüyor.

BAKAN AKAR'DAN TEK TİP ASKERLİK AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bedelli askerlik dövizli askerlik klasik askerlik ne olacak bunun sonu diyorsunuz, 2-3 aydan beri çalışma yürütülüyor henüz sonuçlanmadı tartışmalı pek çok bakanlığı ilgilendiriyor. 2-3 ay içinde bedellidir, dövizlidir bunu gündemden çıkartıp, bir zemine kavuşturma gayretimiz sürüyor" dedi.