Gündem Son dakika! Bedelli askerlik celp yerleri açıklandı!

Son dakika! Bedelli askerlik celp yerleri açıklandı!

Paylaş
Son dakika! Bedelli askerlik celp yerleri açıklandı!

Bugün bedelli askerlik 3. dönem celp yerleri açıklandı. 3. celp döneminde 13 bin 555 kişi silah altına alınacak. Milli Savunma Bakanlığı; birlik bilgilerini, yoklama durumlarını ve sevk evraklarını geçti. Bedelli askerlik celp yerlerini sorgulamak için aşağıdaki linke tıklayınız.

Bedelli askerliğe başvurup ücretini yatıranların sayısı 211 bini geçti. Başvuru süreci devam ederken ücretini yatıranlar için bugün büyük gündü... 13 bin 555 kişi için 3. celp dönemi askerlik yerleri e-Devlet üzerinden bugün açıklandı.

Haberin Devamı

BEDELLİ ASKERLİK CELP BİLGİLERİ SORGULAMA

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Başvuru hakkına sahip vatandaşlar başvuru süreci içinde başvurularını askerlik şubeleri, E-devlet veya Konsolosluklar aracılığı ile yapacaklar ve başvuru belgesi alacaklar.

Başvuru belgesi alınacak ve bankaya para yatırılacak. Kişiler E-devlet'te Milli Savunma Bakanlığı başlığı altındaki "Asal Bedelli Askerlik" bölümünden başvuru belgesini alabilirler.

Banka dekontu askerlik şubesine götürülecek.

Banka dekontunun tesliminden sonra kişi Askere Alma Genel Müdürlüğünde yapılacak celp planlaması sonucu yapılacak celp duyurusunu bekleyecek.

Celp duyurusuna göre kişi yoklama askerlik şubesi veya e-devlet ile yoklama yaptıracak.

Haberin Devamı

Celp bildirisinde belirtilen tarihte kişi birliğine sevk olacak.

21 gün Temel eğitim ile askerlik hizmeti yerine getirilecek.

21 gün sonunda kesin terhis işlemi gerçekleştirilecek.