Gündem Bedelli askerlik çıkıyor mu? Ne zaman çıkacak?

Bedelli askerlik çıkıyor mu? Ne zaman çıkacak?

Paylaş
Bedelli askerlik çıkıyor mu? Ne zaman çıkacak?

Bedelli askerlik konusu gündemden düşmüyor. Yüz binlerce vatandaş, hükümetten bir adım beklerken Başbakan Binali Yıldırım'dan flaş bir açıklama geldi. Binali Yıldırım, Posta gazetesine verdiği röportajda bedelli askerliğin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Fakat ne zaman çıkacağı hakkında net bir tarih vermedi.

En son 2015'te çıkan bedelli askerlik, 24 Haziran seçimlerine giderken tekrar gündeme geldi. 2015'te bedelli askerlikten yararlanamayan vatandaşlar, yeni bir düzenleme yapılmasını isterken seslerini her mecradan duyurmaya çalışıyor. Bedelli konusu gündemden düşmezken Başbakan Binali Yıldırım'dan flaş bir çıkış geldi.

Haberin Devamı

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

Başbakan Binali Yıldırım, Posta gazetesinden Candaş Tolga'ya röportaj verdi. Binali Yıldırım, bedelli askerliğin kaçınılmaz olduğunu belirterek "Askerlik çağı gelmiş yoklamaya tabi kişi sayısı: 585.210. Yoklama kaçağı: 570.472 kişi. Bakaya: 56.947 kişi. Firar: 5772 kişi. Askerliğini eğitim dışı erteleyen: 2.930.279 kişi. Eğitim nedeniyle erteleyen: 1.885.438 kişi. Silah altında bulunan er sayısı: 360.869 kişi. 2019’da silah altına alınması planlanan: 345.933 kişi.

Bu şu demek askerlikle ilişkisi olan 5 buçuk milyon insan var, bunların sadece 3 küsur binini askere alınabiliyor. Bedelli çıkacak demiyorum. Bedelli gündemimizde yok ama hassasiyetimiz var. Gerçek bu! İhtiyaç 350 bin ama birikmiş 5 buçuk milyon insan var. Bedellibedelsiz fark etmez 5 buçuk milyon insanın bu sorununa çare bulmak zorundayız. Tabii esas olan savunma gücümüzde bir zafiyet yaşanmaması. Eldeki rakamlar böyle bir zafiyetin olmadığını gösteriyor.” dedi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI'NDAN BEDELLİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bedelli askerlik konusunda "Seçim sonrası bunları Genel Kurmay, Milli Savunma oturacağız, konuşacağız. Gerçekten 'böyle bir şeyin olması uygundur' diyorlarsa hiç bu noktada tereddüdümüz olmaz, önünü açarız." dedi.