Gündem Bedelli Askerlikle ilgili son açıklama... Kaç yaş ve ücret ne kadar?

Bedelli Askerlikle ilgili son açıklama... Kaç yaş ve ücret ne kadar?

Paylaş
Bedelli Askerlikle ilgili son açıklama... Kaç yaş ve ücret ne kadar?

Bedelli askerlik konusu gündemden düşmüyor. Askerliğini bedelli yapmak isteyen yüz binlerce kişi her gün beklentilerini hükümete iletip yeni bir yasa çıkarılmasını istiyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere hükümetten zaman zaman konuya ilişkin açıklamalar geliyor. İşte bedelli askerlikle ilgili son açıklamalar...

Bedelli askerlik yasasının çıkmasını isteyen yüz binlerce kişi, her geçen gün taleplerini en başta sosyal medya olmak üzere çeşitli mecralardan iletiyorlar. Artan beklentiler nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, hükümet yetkilileri zaman zaman açıklamalarda bulunuyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN Türk-Kanal D ortak programında konuya ilişkin açıklama yaparak seçim sonrasına işaret etmişti.

Haberin Devamı

7 HAZİRAN 2018 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:

"Bu bedelli askerlik konusunda Sayın Başbakan açıklama yaptı. Nasip olursa 24 Haziran'dan sonra hemen bu işe girmek olmaz, hassas olmalıyız. Askerle çalışmamız gerek. Bir yanda Afrin var Sincar var, Kandil var. Ortak aklı oluşturur hayırlısıyla adımı atarız."

6 HAZİRAN 2018 BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM:

"Bedelli askerlik seçimden sonra yapılacak ilk iş. Büyük bir beklenti var. Yeni hükümetin öncelikli konusu. Terörü gündemden çıkarmak hakkımız"

5 HAZİRAN 2018 BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM:

Biz hükümet olarak, yönetim olarak buna bir çare bulmak mecburiyetindeyiz. İnşallah seçimden sonra ele alacağımız en önemli konulardan biri bu olacak. Çünkü askerlik olmayınca kız vermiyorlar, evlenmen zor oluyor, iş kurman zor oluyor, hayata tutunman zor oluyor. Boşlukta bekliyorsun. Bunu yapmaya hakkımız yok insanlarımıza" dedi.

Haberin Devamı

KAÇ YAŞ VE ÜCRET NE KADAR?

Bedelli askerlik düzenlemesi ile ilgili hükumet kanadından olumlu mesajlar gelmeye devam ediyor. Maliye ve Milli Savunma bakanlıkları çalışmalara başladı. Maliye ücret, Milli Savunma Bakanlığı ise yaş konusundaki beklentileri değerlendiriyor. Ancak bedelli askerliğin seçimden önce çıkması çok zor görünüyor. İşte bu nedenle 24 Haziran sonrası yeni hükümet kurulur kurulmaz, bedelli askerliğin yeniden gündeme geleceği konuşuluyor. Peki kimleri kapsayacak, ne kadar ödenecek? En fazla merak edilen yaş ve bedel konusu. 2011'de yaş 30, bedel 30 bin liraydı. 2014'te ise yaş 27, bedel 18 bin lira olarak belirlenmişti. Bugün konuşulan bedelli askerlik taslağındaysa yaş 28 olarak belirlendi ancak gençler yaş sınırının 25'e çekilmesini istiyor. Ücret konusuysa şimdilik 20 bin lira.