Mehmet Coşkundeniz Beden dilinden aşkı anlamak
HABERİ PAYLAŞ

Beden dilinden aşkı anlamak

Haberin Devamı

İletişim sadece konuşma ya da kelimeler aracılığıyla sağlanmaz. Yapılan birçok araştırma insanlar arasındaki iletişimin sadece küçük bir kısmının konuşmayla sağlandığı sonuncunu ortaya çıkarmıştır. Kelimeler iletmek istediğimiz mesajın yüzde 87’sini iletmeyi başarırken geri kalan oranın yüzde 55’i beden dili ve yüzde 38’i ise vurgularımız aracılığıyla iletilir.

Beden dili iletişim için bu kadar önemliyken, beğendiğiniz kişinin sizden hoşlanıp hoşlanmadığını anlamak için sadece dudaklarından dökülecek sözlerden medet ummak sizin aradığınız mutluluğa kavuşmanızı birazcık geciktirebilir. Bu nedenle aşkın beden dilinin ipuçlarını bilmek her zaman için faydalıdır.

ERKEKLERİN BEDEN DİLİ

Erkekler genellikle ilgilerini vücut pozisyonlarıyla ortaya koyar. İlginin en önemli göstergesi size doğru olan vücut pozisyonudur. Eğer göğsünü dışarı çıkarıp karnını içeri çekmek için fazladan çaba harcadığını fark ediyorsanız bunun iyi bir işaret olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Ayrıca sizinle konuşurken uzun süre gözlerinizin içine bakamaması, arada gözlerini sizden kaçırması, saçına, çenesine dokunması da önemli göstergelerdendir. Aşık erkek sizinle fiziksel temas kurmak ister. Eğer konuşurken kolunuza, omzunuza dokunmaya çalışıyorsa, samimi olmaya çalışıyorsa bu da onun size karşı boş olmadığının göstergelerinden biridir. Bir kişinin size olan ilgisinin en önemli göstergelerinden biri de avuç içlerinin ve bileklerinin yönüdür.

Eğer sigara içerken kalabalık içinde bileği ve avuç içi size dönükse, kendinizi ortamdaki diğer kadınlardan daha şanslı hissetmemeniz için hiçbir sebep yok. Bunun yanında büyümüş göz bebekleri de aşkın habercisidir. Aşkı gözlerden anlamanın bir diğer yolu da gözlerini ne sıklıkla kırptığıdır. Gözleriyle size odaklanamayıp, sürekli gözlerini kırpıştırıp, kirpiklerini titretiyorsa bu da aşkın habercisidir.

KADINLARIN BEDEN DİLİ

Kadınların aşık olduklarında kullandıkları beden dili de aşağı yukarı erkeklerinkiyle benzerlikler gösterir. Fakat kadınlar erkeklere nazaran biraz daha çekingen ve utangaç davranırlar. Size olan ilgilerinin en büyük göstergesi kızaran yanakları ve yüzünüze uzun süre bakamamalarıdır.

Kadınlar aşık oldukları erkeklerin yüzüne direkt olarak bakmaktan ziyade yandan bakış fırlatır. Avuç içinin aşık olunan kişiye döndürülmesi de bir diğer büyük göstergedir. Bilekler damarların yoğunlukla geçtiği hassas bölgelerden biri olduğu için, hoşlanılan kişinin etrafında artan kan basıncı nedeniyle bilekler gıdıklanır. Bu nedenle kadınların bileklerine dokunması önemli bir göstergedir. Kadınlara özgü beden dili hareketlerinden biri de saç ve mücevherle oynama alışkanlığıdır. Eğer bir kadın karşısındaki erkekten hoşlanıyorsa, bunu saçıyla ve kolyesiyle ya da küpesiyle oynayarak gösterir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder