Gündem Bedenini kadavra olarak bağışlayan Kader Mukadder Çimenbiçer toprağa verildi

Bedenini kadavra olarak bağışlayan Kader Mukadder Çimenbiçer toprağa verildi

Paylaş
Bedenini kadavra olarak bağışlayan Kader Mukadder Çimenbiçer toprağa verildi

50 yaşında bedenini kadavra olarak bağışladı. Engel olmamaları için 3 çocuğuna yemin ettirdi. Kader Mukadder Çimenbiçer’in bu vasiyeti 6 ay önce, 85 yaşında öldüğünde yerine getirildi. Bedenini insanlığa hediye eden Çimenbiçer dün toprağa verildi.

3 çocuk sahibi Kader Mukadder Çimenbiçer, küçük oğlunun Hacettepe Tıp’ta okuduğu dönemde “Kadavra olmadığı için iyi eğitim almakta zorlanıyoruz” diye üzülmesinden etkilendi. 50 yaşındayken, engel olmasınlar diye ailesinden gizli bedenini kadavra olarak bağışladı. Yıllar sonra yaptığı bağışı çocuklarına anlattı. Ve “sakın engel olmayın” diye vasiyet etti.

Haberin Devamı

'KADER HANIM'A MİNNETTARIZ'

85 yaşındayken, 29 Ekim 2018’de vefat eden Kader Hanım’ın naaşı Hacettepe Üniversitesi’nde 6 aydır tıp öğrencilerinin, bilimin gelişmesi için kullanıldı. Fakültede dün Kader Hanım için cenaze töreni düzenlendi. Prof. Dr. Deniz Demiryürek, "Kader Mukadder Çimenbiçer’e minnettarız. Bu kararı ile binlerce insanın yaşamının kurtulmasında önemli rol oynamıştır” diye konuştu.

TOPLUMA FAYDALI OLMA ARZUSU

Çimenbiçer’in oğlu, Anadolu Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Caner Çimenbiçer “Annem ölünceye kadar o bağış kartını hep üzerinde taşıdı. Hayatı boyunca hissettiği topluma faydalı olma arzusunu son kararıyla taçlandırdı. Bu, annemin bize son öğretisiydi” diye konuştu. Torunu Cansu ise “Koca yürekliliğini, kendini kadavra olarak bağışlayarak da göstermiş oldun” dedi.

Haberin Devamı