Gündem Beğenmediği evi, ailesiyle birlikte yaktı

Beğenmediği evi, ailesiyle birlikte yaktı

Paylaş
Beğenmediği evi, ailesiyle birlikte yaktı

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde, itfaiye ekiplerine zor anlar yaşatan yangını, ailenin 17 yaşındaki kızı çıkarmış

Anne, baba ve kardeşi uyurken evi ateşe verip kayıplara karışan 17 yaşındaki T.B, yanan evin içinde kaldığı şüphesiyle arandı. Daha sonra bir arkadaşının evinde bulunan genç kız, ifadesinde, “Anne ve babama evi satıp gidelim’ diyordum. Beni dinlemediler. Ben de sabah babam işten eve geldi annem babam ve kardeşim uyurken çakmakla battaniyeyi tutuşturdum alevler evi kaplayınca kaçtım" dedi.

Baba A.B gece çalıştığı için sabah 06.00’da eve geldi. Anne Y. kızı, Tuğçe ve oğlu A. babalarını karşılayıp, birlikte kahvaltı yaptıktan sonra uykuya daldı. Saat 10.00’da evin yandığını gören komşuları çığlıklar içinde aileyi bağırarak uyandırıp durumu itfaiye ekiplerine bildirdiler. Yataklarından fırlayan aile fertleri büyük bir şaşkınlık içinde alevlerin arasında kendilerini dışarıya atarak kurtuldular.

Haberin Devamı

Yangının şokunu üzerinden atan çift, kızları T.'nin yanlarında olmadığı fark etti. Aile büyük panik yaşarken, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, kızın alevler arasında kaldığı ihtimali üzerine enkazda arama yaptı. İki saat süren arama çalışmalarında T.'nin izine rastlanamadı. Mahallede bulunan bir vatandaş sabah erken saatlerde genç kızı yolda gördüğünü söylemesi üzerine herkes rahat bir nefes alırken, kıza cep telefonundan da ulaşılamadı.

BİRİKTİRDİĞİ BOZUK PARALARI TOPLADI

İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangından sonra A.B enkaz yığınları arasına girerek evde biriktirdiği bozuk paraları topladı. İki ayrı binanın da maddi hasar gördüğü yangınla ilgili soruşturmaya Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlanırken kayıp olan T.B ise bir arkadaşının evinde polis tarafından bulundu.

Haberin Devamı

Genç kız Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. T.b verdiği ilk ifadesinde, “Anne ve babama evi satıp gidelim’ diyordum beni dinlemediler. Ben de sabah babam işten eve gelİNCE annem babam ve kardeşim uyurken çakmakla battaniyeyi tutuşturdum evi alevler kaplayınca kaçtım" dedi

Hüseyin TÜCCAR-Selahatin BUDAKOĞLU/BURSA, (DHA)