Spor 'Beğenmeyen Mourinho ile çalışır'

'Beğenmeyen Mourinho ile çalışır'

Paylaş
'Beğenmeyen Mourinho ile çalışır'

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, yapılacak transferler ve teknik ekibe eklenen kondisyonerle beraber ikinci yarı çok farklı bir grafik çizeceklerini söyledi

Bordo-mavili ekibin kamp yaptığı Topkapı Palace’da basın toplantısı düzenleyen Akçay, Trabzonspor’un ilk yarı ile ikinci yarısı arasında değişimler olacağını belirterek, şunları kaydetti:
"Trabzonspor’un fotoğrafında ilk yarı ile ikinci yarı arasında değişimler olacak. Sporcu tarafında oturanlardan bazılarında gidiş, bazılarında geliş olacak. Oyuncu tarafında bir farklılığa yol açacak. Transferlerin netleşmesinden sonra neler verebileceği konusunda geleceğe yönelik birtakım değerlendirmeler yapacağız. İkinci olarak, yeni bir kondisyoner arkadaşımız gelecek. Miguel’in gelişinden sonra teknik tarafta da bir değişim olacak. Sahaya yansıttığımız oyun felsefesi, transferlere göre şekil alabilir. Bazı değişimler olacak. Bunların sonuçlarını da ikinci yarı göreceğiz. Bu süre içinde çok sağlıklı yürüyen kulüp yapısı, umarım bundan sonra da kurumsal yapı anlamında da gelişme göstererek, başkanımız ve yönetim kurulumuzun alacağı önlemlerle de dışarıdan bize enerji verecek."

İSTİFA ETMESİ

İlk yarının sonunda görevinden istifa etmesi hakkında açıklamalarda bulunan Akçay, "Devam etmemiz kanaati oluştuğu için yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Trabzonspor gibi büyük bir camianın yükünü taşımanın kolay olmadığını anlatan Mustafa Reşit Akçay, şöyle konuştu:
"Trabzosnpor gibi büyük bir camianın yükünü taşımak kolay bir durum değil. Başkanımız ve yönetim kuruluyla bir değerlendirme toplantısı yaptık. Bu bir doğal davranıştı, planlanmış bir şey değildi. Başkanla oturduk, bir sorun olmadığını ve kendi heybemizdekileri anlattık. Sonuçta bir ortak yol izledik. Bu şekilde yenilenerek tekrar işimizin başında bulunuyoruz. Başkanımız, Trabzonspor için önemli bir rolü üstlendi. Onun da sıkıntılarını anlıyorum. Ne kadar zor bir organizasyonu yönettiğini görüyorum. Şu ana kadar gösterdiği performansı da oldukça başarılı buluyorum. Trabzonspor adına bir şeyler yapabilir miyiz diye düşündük ve yapabileceğimize karar verdik. O halde hepimiz Trabzonsporluyuz. Bir mevki, para veya unvan beklentisi taşımadan çalışıyoruz. Devam etmemiz kanaati oluştuğu için yolumuza devam ediyoruz. Şu ana kadarki süreçten memnunum. Umarım böyle de devam eder."

"YERLİ OYUNCU YATIRIMINI SÜRDÜRMEMİZ GEREKİYOR"

Devre arasında Alanzinho, Giray Kaçar, Aykut Akgün, Volkan Şen ve Batuhan Karadeniz’in takımdan ayrılacağın aktaran Akçay, Türkiye Futbol Federasyonu’nun yabancı sayısındaki ısrarcı duruşu nedeniyle yerli oyuncu transferine yöneleceklerini kaydederek, şu ifadeleri kullandı:
"Yönetim kurulunun stratejisi konusunda açıklama yapmam bu stratejiye zarar verebilir. Yerli oyuncularla ilgili çalışmalarımız var. Mümkün olduğunca yerli oyuncu transferine hız verilmesi gerektiğini söylüyoruz. Bazı kulüpler sayının yukarıda tutulmasıyla ilgili birtakım yaptırımlar konusunda çalışsa da Türkiye Futbol Federasyonu’nun yabancı sınırlaması konusunda ısrarcı olmasını dikkate alıyoruz. Buna göre yerli oyuncu yatırımını sürdürmemiz gerekiyor. Böyle de yapıyoruz."

Göreve geldikleri andan itibaren altyapıdaki oyuncuları farklı kılma adına çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Akçay, "Bu andan itibaren 1461 Trabzon’u değerli kılmalı, altyapı ile 1461 Trabzon ve profesyonel takımımız arasında bir kırmızı çizgi oluşturmalıyız. 1461 Trabzon’da yıl sonuna kadar takip edeceğimiz Barış, Göksu gibi birkaç arkadaşımız var. Onları da yıl sonuna kadar izleyeceğiz ve yönetim kuruluna rapor sunacağız. Sezon sonunda burada oluruz veya olmayız önemli değil ama bundan vazgeçmedik" diye konuştu.

"ORTA SEVİYEDE BAŞARILI OLDUK"

Bordo-mavili takımdaki performansı dikkate alındığında kendisini başarılı görüp görmediğiyle ilgili bir soru üzerine Mustafa Reşit Akçay, şöyle konuştu:
"Başarı, göreceli bir kavram. Türkiye’de puan sıralamasında bulunduğunuz yer algısı var. O skalaya baktığımızda orta seviyede başarılı olmuş bir takım ve teknik heyet görmek mümkün. Avrupa’yı bu konudan ayrı tutuyorum. Oyuncularım adına da orada haksız yakıştırmalar yapılıyor. Oynadığımız takımların seviyelerini düşürerek yapılan tespitler ve değerlendirmeler var. Onun için oyuncularım adına üzülüyorum. Lig ile Avrupa’yı yan yana getirdiğimiz zaman orta seviyede başarı göstermiş bir takım var."

TRANSFER ÇALIŞMALARI

Akçay, devre arası transfer döneminde bir forvet, iki de orta saha oyuncusu almak istediklerini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:
"Forvet istiyoruz. İki orta saha oyuncusunun katılma durumu söz konusu. Giray’in gidişi stoper mevkisinde bir sıkıntı doğurabilir. Bunu rotasyonla da çözebiliriz. İyi bir yerli stoper bulabilirsek kadromuza katabiliriz. Gelişim amaçlı bir oyuncu bulursak da onun transferini 1461 Trabzon üzerinden gerçekleştirebiliriz. Üç oyuncu bile beklentilerimizin bir bölümünü giderilebilir. Görüşmeler sürüyor. Her gün başkandan rapor alıyoruz. Trafiğimiz işliyor. Şu anda netleşen bir durum yok. Her antrenör, oyuncuların kampa yetişmesini ister. Ama ülkemizin şartlarında biraz zor."

Bazı yerli oyuncuların takımda kalmak istemediklerinin sorulması üzerine deneyimli teknik direktör, "Eğer kulübünü bir oyuncusu sevmiyorsa, o kolu keseceksiniz" dedi. Aidiyet duygusunun önemli olduğunun altını çizen Akçay, şunları kaydetti:
"Ortaokul kitaplarında ’Diyet’ diye bir hikaye vardır. Kasap çırağı bedel ödemek için kolunu keser. Eğer bir kulübü bir oyuncusu sevmiyorsa, o kolu keseceksiniz. Yabancı oyuncuların taliplerinin olmayışı, garanti paraya oynayarak rekabetin dışında kalmış olmaları bizim elimizi kolumuzu bağlıyor. Çelişki gibi görünen süreçte uygulanması gerekenleri biz de biliyoruz. Bağlayıcı nedenlerden dolayı kulüp böyle bir fotoğraf veriyor olabilir. Bana göre bu konuyu mayıs ve haziran aylarından sonra değerlendirmek gerek."

Haberin Devamı

MALOUDA VE BOSINGWA'NIN KENDİSİNİ ŞİKAYET ETTİĞİ İDDİASI

Trabzonspor’un yıldız futbolcuları Florent Malouda ve Jose Bosingwa’nın, kendisini kulüp yönetim kuruluna şikayet ettiği şeklinde iddiaların olduğunun hatırlatılması üzerine Akçay, "(Ben mükemmelim) demiyorum. Ben Mustafa Akçay’ım, böyle kaleye gidiyor, kaleyi böyle savunuyorum. Adam bunu beğenmeyebilir. O da gidip Mourinho ile çalışacak" diye konuştu.

İddiaların sadece duyumlardan ibaret olduğunu belirten Mustafa Reşit Akçay, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bunlar duyum. Sporcularla ve yönetim kuruluyla yaptığımız sohbetlerde böyle bir şey olmadığı söylendi. Ben oyuncuyu oynatmadığımda futbolcu benden hoşlanmaz ve ’hoca bu işi bilmiyor’ diyebilir. Bunlara tanık olduk. Oynayanlar da bazı hesaplar içinde olabilir. Daha önce de antrenörü şikayet eden oyuncular olmuştur. Buna yönetim kurulları zemin sağlamıştır. Sonra da bu oyunculara teslim olanlar da yine yönetim kurullarıdır. Oyuncuya dayalı düzen kurulduğunda bundan zararlı çıkacak kulüpler ve yönetim kurullarıdır. Bir oyuncu beni şikayet edebilir ama ben bildiğim işi yapıyorum. En iyisini yapmaya çalışıyorum."

AA

Haberin Devamı