Gündem Bekçi alımı mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bekçi alımı mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Paylaş
Bekçi alımı mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

1. dönem çarşı ve mahallelerde görevlendirmek üzere 7 bin bekçi adayı için tüm sınavlar tamamlandı. Adayların gözü kulağı artık sonuçlarda... On binlerce kişi fiziki ve sözlü mülakat sonuçlarını bekliyor.

On binlerce bekçi adayı 20 Ekim'de bekçilik yazılı sınavına girdi. Sonuçlar 26 Ekim'de açıklandı. Yazılı sınavdan başarılı not alan adaylar bir de fiziki ve sözlü sınav girdi. Şimdi bu mülakatın sonuçları bekleniyor. Adayların bugünlerde sıklıkla sorduğu soru ise: "Bekçi alımı mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?" şeklinde...

Haberin Devamı

BEKÇİLİK MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN?

Bekçilik sınav sonuçlarına ilişkin Polis Akademisi'nden geçen herhangi bir duyuru yok. Çarşı ve mahalle bekçiliği yazılı sınavı bu yıl ilk kez gerçekleştiği için süreç hakkında net bir yorum yapılamıyor. sonuçları bu ay sonuna kadar açıklanması bekleniyor.

10 BİN BEKÇİ DAHA ALINACAK

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edildi.

"Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdası yapıldı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA 36 KADRO İHDASI

Haberin Devamı

Ayrıca kararname ile İçişleri Bakanlığının taşra teşkilatına da çeşitli unvanlarda 36 kadro ihdası gerçekleştirildi.

İhdas edilen söz konusu kadrolar arasında kaymakam, yazı işleri müdürü, nüfus müdürü, şef, programcı, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, şoför, hizmetli, kaloriferci ve dağıtıcı unvanları bulunuyor

BEKÇİ OLMANIN ŞARTLARI NELERDİR?

Bekçi alımı için başvuru tarihi ve şartları, Polis Akademisinin "www.pa.edu.tr" internet sitesinden duyurulacak. Başvuruları kabul edilen ve şartları yerine getiren 10 bin bekçi, Polis Akademisi Başkanlığınca verilecek eğitimin ardından 73 ilde görevlendirilecek.

Geçen yıl kasım ayında 15 il için 7 bin bekçi alımı valilikler tarafından yapılmış, sınavlarda başarılı olanların eğitimleri il emniyet müdürlüklerine bağlı eğitim şubelerinde verilmişti.

BEKÇİ ALIM VE EĞİTİMİ POLİS AKADEMİSİ'NDE

Valilikler tarafından alımı yapılan ve eğitimleri il emniyet müdürlüklerince verilen çarşı ve mahalle bekçilerine ilişkin yönetmelik değişikliği 2 Mart 2018'de yürürlüğe girmiş, bekçi alım ve eğitim yetkileri Polis Akademisine aktarılmıştı.