İslahiye Bekçilerin düdük sesi güven veriyor

Bekçilerin düdük sesi güven veriyor

Paylaş
Bekçilerin düdük sesi güven veriyor

Bekçilerin düdük sesi güven veriyor

Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA) – GAZİANTEP’in İslahiye ilçesinde, yaklaşık 8 ay önce göreve başlayan gece bekçileri ilçede suç oranını azalmasında katkıda bulunuyor.

İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde göreve başlayan 10 bekçinin mahallelerde 2’şer kişilik gruplar halinde yaptıkları gece mesaileri vatandaşlara huzur ve güven veriyor. Gece Şahinleri olarak adlandırılan bekçiler, haber merkezinden aldıkları talimatlara göre sorumlu oldukları mahallelerde yaya dolaşarak zaman zaman düdüklerini çalarak sabah saatlerine kadar görev yapıyor.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hacı Yıldırım, yıllar sonra yeniden hayatımıza giren gece bekçilerinin düdük sesleriyle güven duyduklarını söyledi. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Aslan ise, "Esnaf yoğunluğunun bulunduğu ilçe merkezinde mahalle bekçilerinin yeniden eskiden olduğu gibi görev yapması, vatandaşlarımızın huzurunu sağlayan polis teşkilatını daha da güçlendirmiş oldu. Bizler o düdük sesini duyduğumuzda sabaha kadar bekleyen birilerinin olduğunu biliyor, evlerimizde huzur ve güvenle uyuyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı