Gündem Bekçilik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Açıklandı mı?

Bekçilik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Açıklandı mı?

Paylaş
Bekçilik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Açıklandı mı?

Bekçilik sınav sonuçları için kritik haftaya giriyoruz. Yeni hafta içinde sonuçlar açıklanacak. Tam tarihi bilmeyenler şimdi "Bekçilik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna cevap arıyor. İşte ayrıntılar...

Bekçilik sınavı sonuçları için heyecan dorukta... Üçüncü hafta geride kalmak üzere ve adaylar ısrarla "Bekçilik sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacak?" sorusuna cevap arıyor. İşte konuya ilişkin detaylar...

Haberin Devamı

BEKÇİLİK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuç bilgileri 07 Ağustos 2019 tarihinden itibaren https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır. Polis Akademisi sonuç saatine ilişkin ise bilgi vermedi.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır. Her soru eşit puan ağırlığına sahiptir. Başarı puanı hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Haberin Devamı

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, 9/12/2016 tarihli ve 29913 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan 02/12/2016 tarihli ve 6764 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 69. maddesiyle, 17/2/2011 tarihli ve 6114 sayılı Kanunun 7. maddesinin ikinci fıkrasına eklenen “Sınavlarda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.” hükmü gereğince değerlendirme yapılacaktır.