TÜRK KAHVESİNİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR
Kültürümüzün en lezzetli öğelerinden biri olan Türk kahvesinin faydaları hakkında her geçen gün yeni bir şey öğreniyoruz.
Kahve içeriğinde bulunan klorojenik asit gibi birçok faydalı maddeyle karaciğer yağlanmasını azaltıyor, safra taşı oluşumunu engelliyor, iştahı kesiyor.
Ramazan’da Türk kahvesi için en doğru zamanın iftardan hemen sonra değil bir saat sonra olduğunu söyleyen Diyetisyen Ayşegül Bahar, “İftardan bir saat sonra içilen Türk Kahvesi, iştahınızı bastırıp gece boyunca sağlıksız atıştırmalıklardan sizi uzak tutar. Devam eden sindirim sürecine yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi sebebiyle kalori yakımını artırır, vücudun yağ üretimini ve depolamasını azaltabilir” diyor.