Antalya Beklenen 'Ziyaretçi'ye alkış yağdı

Beklenen 'Ziyaretçi'ye alkış yağdı

Paylaş
Beklenen 'Ziyaretçi'ye alkış yağdı

Beklenen 'Ziyaretçi'ye alkış yağdı

Yusuf DEMİR/ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Devlet Tiyatrosu (ADT), yeni sezonun ilk prömiyerini Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı ve 8 dile çevrilen, 5 ülkede de sahnelenen 'Ziyaretçi' adlı eserle yaptı.
Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahneye konulan ve İrada Gözelova'nın yönettiği, prömiyeri ise büyük bir heyecanla beklenen eserde Feride Dalkılıç 'Azrail', Bahar Işık 'Anne', Selge Ezgi Memiş 'Kadın', Durmuş Benli 'Adam', İsmail Sabri Memiş ve Okan Kağnıcı 'Doktor' rollerinde izleyici karşısına çıktı.
İZLEYENİ DÜŞÜNDÜREN ESER
Dekorunu Savaş Çevirel, kostümlerini Dilek Kağlan, ışık tasarımını Halit Akgül, müziğini Gürhan Çakıcı'nın hazırladığı 'Ziyaretçi'de yaşam ve ölüm arasında geçen süreçte en önemli değerler bir kara komedi çerçevesinde işleniyor. Karı-koca, anne-oğul, gelin-kaynana, genç kadın-arkadaşı gibi insanlar arasındaki ilişkiler de irdeleniyor, anne sevgisinin önemine vurgu yapılıyor.
SORULARA YANIT ARANIYOR
Eserde irdelenen en önemli sorulardan biri de 'insanların hayatlarının doğal gidişine engel olmamak gibi bir alternatifi varken, sevdiği uğruna her şeyini, işini, kariyerini, özel hayatını feda edebilir mi?' sorusuna da yanıt aranıyor. Ayrıca irdelenen en önemli konu ise anne sevgisi. Dünyanın kurtuluşunun anne sevgisiyle mümkün olduğunu da vurgu yapılıyor.
DÜNYA KADINLARINA ARMAĞAN
Yazarın "Ziyaretçi'yi annemin kişiliğinde dünyadaki tüm kadınlara armağan ediyorum" dediği, 'kara güldürü' olarak da nitelendirdiği, içinde barındırıldığı dünya görüşü ve simgeler açısından da mistik, etik, felsefi drama yakın bir yapıt. 'Ziyaretçi' yi Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Emre Başer, Gürcistan Profesyonel Devlet Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ramaz Ioselıanı, Azerbaycan Gence Devlet Tiyatrosy Genel Sanat Yönetmeni ve Oyun Yönetmeni Irada Gözelova, oyunun yazarı Tuncer Cücenoğlu'nun kızı Gamze Cücenoğlu'da izledi. Antalyalı tiyatro severler, Türkiye dışında Amerika, Rusya, Azerbaycan, Kırgızistan ve İran'da da sahnelenen esere emeği geçenleri ayakta dakikalarca alkışladı. 'Ziyaretçi', 15-16 Ekim akşamları da izleyicisiyle buluşacak.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı