Sağlık Bel ağrısı için yapılan iğne felç etti

Bel ağrısı için yapılan iğne felç etti

Paylaş
Bel ağrısı için yapılan iğne felç etti

Antalya'da ağrıları nedeniyle özel bir hastanede vurulan iğne yüzünden kısmi felç geçirdiğini iddia eden Mehmet Özdemir (53), savcılığa suç duyurusunda bulundu

Antalya’da kamyon şoförlüğü yapan evli ve üç çocuk babası Mehmet Özdemir iğne yüzünden uzuv kaybına uğradığını, buna neden olanların cezalandırılmasını istedi. Bel ağrıları nedeniyle 21 Ağustos akşamı Kepez Varsak yolu üzerindeki özel bir hastanenin acil servisine gittiğini, doktorun muayenesinden sonra hemşirenin kendisine ağrı kesici bir iğne yaptığını belirten Özdemir "İğne vurulur vurulmaz, ayağımı hissetmedim. Bunu hemşireye söylediğimde ’İlacın etkisidir’ diyerek beni geçiştirdi. 2 saat kadar orada durdum. Alkolle ovdular. Hiç iyileşme olmadı. Kalkmaya çalışırken düştüm. Hastaneye beni götüren arkadaşım Osman Çakmak’tan çocuklarımı getirmesini istedim. Arkadaşım beni hastanede bırakıp durumu aileme bildirdi. Sonra kızlarımı da alıp getirdi. Kızlarım doktordan bilgi almak istedi. Doktor kızlarımı, ’Ne kadar canınız tatlı’ diye azarladı" diye konuştu.

Haberin Devamı

'2 DAKİKADA BU HALE GELDİM'

Bu olay nedeniyle çalışamadığını da iddia eden Özdemir, iğne yüzünden çocuklarının geleceğinin de karardığını savundu. Özdemir, "Benim daha önceden sağlık sorunum yoktu. Olay günü işten eve gelmiştim. Belim ağrıyınca hastaneye gittim. İğneyi vurdukları anda bu hale geldim. Şahitlerim de var zaten. Hastaneye sağlam geldim, 2 dakika sonra bu hale geldim" dedi.

Olayın ertesi günü aynı hastanede beyinden ve belden MR çekildiğini ancak hiçbir şey çıkmadığını da söyleyen Özdemir, "Fizik doktoru kalçadan MR istedi, onu çektiler. İğnenin vurulduğu yerde sıvı toplanması olduğu tespit edildi. Şu anda aynı hastanede fizik tedavi görüyorum. Kendileri beni getirip götürüyor" dedi.

Haberin Devamı

Özdemir’in avukatı Arif Çakır da müvekkilinin yapılan iğneden kısmi felç olduğunu, sol bacağının dizden aşağısını kullanamadığını söyleyerek kendisiyle irtibata geçtiğini açıkladı. Çakır, müvekkilinin bu olay nedeniyle engelli olduğunu, yaşamını artık normal şekilde sürdüremeyeceğini belirterek hukuksal haklarını arayacaklarını anlattı. Çakır, "Bu konuda bir ihmal varsa bunun ortaya çıkartılması ve kastı olanların cezalandırılması amacıyla suç duyurusunda bulunduk. Bundan sonra maddi ve manevi tazminat davası açıp her türlü yasal hakkımızın takibini yapacağız" dedi.

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA)