Beden Sağlığı Bel-boyun-sırt ağrısından kurtulmanın yolları: Ozon ve radyofrekans tedavisi ile fıtık küçültülüyor

Bel-boyun-sırt ağrısından kurtulmanın yolları: Ozon ve radyofrekans tedavisi ile fıtık küçültülüyor

Paylaş
Bel-boyun-sırt ağrısından kurtulmanın yolları: Ozon ve radyofrekans tedavisi ile fıtık küçültülüyor

Ozon gazı ya da radyofrekans tedavisiyle bel-boyun fıtıkları 30 dakika gibi kısa sürede küçültülebiliyor. Tek seans sonunda genellikle ağrılar kayboluyor. Uzman Dr. Savaş Çömlek bel-boyun fıtığında ameliyatsız yöntemleri anlatmaya devam ediyor. Hazırlayan: Özgür Gökmen Çelenk

Ozon gazı ya da radyofrekans tedavisiyle bel-boyun fıtıkları 30 dakika gibi kısa sürede küçültülebiliyor. Tek seans sonunda genellikle ağrılar kayboluyor.

Haberin Devamı

OZON VE RADYOFREKANS NASIL YÖNTEMLER?

Ozon yönteminde fıtığın içine ince borularla girilir. Ardından belli yoğunlukta ozon gazı verilir. Benzer biçimde radyofrekans dalgaları ince borularla fıtığa uygulanabilir. Her ikisinin de amacı fıtığın hacmini küçültmektir. Radyofrekans yöntemi hasar gören sinirdeki ağrıyı uzun süreli iyileştirmek için de kullanılabilir.

EN UYGUN ADAYLAR KİMLERDİR?

Orta ve ciddi bel fıtığı vakalarında fıtığı küçültmek için belden yapılan enjeksiyonlar (nokta atışı yöntemi) yeterince etkili olmayabilir. Önceden öngörülebilen bu durumda enjeksiyona ilave olarak fıtık içine ozon ya da radyofrekans uygulanır.

BU YÖNTEMLER HANGİ MEKANİZMAYLA İYİLEŞTİRİYOR?

Ozon gazı fıtığın içindeki ödemi azaltıp küçültüyor. Değişik yöntemlerle uygulanan radyofrekans dalgalarının etkisi de benzerdir.

Haberin Devamı

İŞLEM NE KADAR SÜRÜYOR?

En fazla 30 dakika sürüyor ve tek seans yeterli oluyor. Etkileri sadece ağrı kesmekle sınırlı değil. Doğrudan fıtığı küçülttükleri için aynı zamanda tedavi edici yöntemlerdir.

GİRİŞİMDEN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Kanı sulandıran ilaçlar tehlikeli olabilir. Bu nedenle tıbbi durum ve kullanılan ilaçlarla ilgili doktor mutlaka bilgilendirilmeli.

Ne kadar sürede sonuç almak mümkün?

Etkiler hemen başlar. En iyi sonuçlar 3 gün ila 1 hafta sonra görülmeye başlar. İşlemden sonra fizik tedaviye gerek olup olmadığına hastanın durumuna göre karar verilir. Ciddi vakalara mutlaka fizik tedavi önerilir.

KİMLER BU TEDAVİLERDEN FAYDA GÖREMEZ?

Fıtık bütünlüğü bozulmuş, parçalanmış vakalar ile fıtık dışı bel ağrılarında fayda sağlamazlar. Ancak bel omurları arasındaki eklemleri ilgilendiren ağrılarda radyofrekans uygulamaları son derece başarılı uygulanır.

RİSKLERİ VAR MI?

En önemli problem enfeksiyondur. Bu nedenle steril ameliyathane koşullarında yapılmaları gerekir. Ozon gazının kendisi mikrop öldürücü olduğu için bu açıdan daha güvenlidir.

Bu girişimler boyun fıtığına da uygulanabilir mi?

Evet, hem boyun fıtığına hem de fıtık dışı başka ağrılara başarıyla uygulanabilir.

Haberin Devamı