Dünya Belçika'da nükleer alarm

Belçika'da nükleer alarm

Paylaş
Belçika'da nükleer alarm

Belçika'da bir nükleer santral önlem sebebiyle boşaltıldı...

Avrupa'nın kalbi Belçika'nın başkenti Brüksel'de bugün 3 patlama meydana geldi. Brüksel'deki havalimanında meydana gelen çifte canlı bomba saldırısında 15, şehir merkezindeki metro istasyonundaki patlamada ise 11 kişi hayatını kaybetti. Ülkede güvenlik en üst düzeyde alarmda.

Haberin Devamı

NÜKLEER SANTRAL BOŞALTILDI

Brüksel’de yaşanan terör saldırısından sonra Avrupa genelinde üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Almanya-Fransa arasındaki sınır kapıları, havaalanları, tren istasyonları polis ve asker ablukasına alındı. Hollanda’nın Schipol Havalimanı’na bağlanan istasyonu Hoofddorp tren garı, saldırı şüphesi nedeniyle boşaltıldı.Bütün bölgelerde denetimler arttırıldı. Belçika kamu yayın kuruluşu VTM’in haberine göre, Thiange nükleer santrali çalışanları güvenlik önlemi için boşaltıldı. İki nükleere santralde ise güvenlik alarmı verildi.

ÇALIŞANDAN ŞÜPHELENİNCE NÜKLEER SANTRAL BOŞALTILDI

Belçika medyasına göre nükleer santralde radikal dinci bir çalışandan şüphe edildiği ve bu yüzden güvenlik önlemlerinin arttırıldığı iddia edildi. Avrupa’da önümüzdeki Cuma günü başlayacak olan Paskalya tatili öncesi yeniden yaşanan terör olayları seyahat edenleri de korkuttu. Strasbourg ve Brüksel’de Avrupa Kuruluşları AK, AP, AİHM ve dış temsilciliklerin bulunduğu caddeler polis ve askerler tarafından 24 saat denetleniyor. 28 Mart Pazartesi gününe kadar devam edecek olan paskalya bayramında çoğu eğlence yerleri, kiliseler, meydanlarda asayişin sağlanması için şimdiden önlemler alınıyor. Avrupa ülkeleri teröre karşı teyakkuza geçti. Fransa ve Almanya’da yeniden terör eylemi yaşanmasından endişe ediliyor.

Haberin Devamı