Dünya Belçika'da oy verme işlemi devam ediyor

Belçika'da oy verme işlemi devam ediyor

Paylaş
Belçika'da oy verme işlemi devam ediyor

Belçika'da Türk seçmenler, Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Anvers kentinde kurulan sandıklara yoğun ilgi gösterdi

Türkiye'nin Anvers Başkonsolosu Metin Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anvers Expo salonundaki oylamanın seri ve düzenli geçtiğini belirterek "Yüksek bir katılım oldu. Bugün daha rahat ve daha hızlı bir oy kullanma süreci oluyor." dedi.

Haberin Devamı

Ergin, tüm vatandaşların yurttaşlık görevlerini yapmalarını beklediklerini söyleyerek "Seçimin bayramla örtüşen günleri, bizim ve vatandaşlarımızın birbiriyle bayramlaşması için de ciddi bir vesile oldu. Toplumsal kaynaşmaya katkı da olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Belçika'da yaşayan yaklaşık 140 bin seçmen, 19 Haziran'a kadar Brüksel ve Anvers kentlerindeki Expo salonlarında oy kullanabilecek. Oy verme işlemleri, yerel saatle 09.00-21.00 arasında yapılabilecek.

Cumhurbaşkanı seçiminde ikinci tur oylamaya kalınması durumunda Belçika'da 30 Haziran-4 Temmuz, gümrük kapılarında da 30 Haziran-8 Temmuz 2018'de oy verilebilecek.

Haberin Devamı

AA