Gündem Belediye Başkanı ile Emniyet Müdürü'nün futbol kavgası

Belediye Başkanı ile Emniyet Müdürü'nün futbol kavgası

Paylaş
Belediye Başkanı ile Emniyet Müdürü'nün futbol kavgası

Balıkesirspor - Samsunspor maçında protokol tribünü karıştı. Gol sonrası Belediye Başkanı İsmail Ok ile Balıkesir'in yeni Emniyet Müdürü Feridun Boz arasında tartışma yaşanırken, bu tartışma bir anda arbedeye dönüştü

Vali Ahmet Turhan ve maçı izleyen İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da olayları yatıştırmaya çalıştı. Bu arada gol sonrası protokolde yaşanan arbede taratarların da tepkisini çekti. Balıkesirsporlu taraftarlar olayların Balıkesirspor ve Samsunspor yöneticileri arasında yaşandığını düşünüp, "Samsun dışarı" diye tezahürat yaptı.

Balıkesirspor’un 56'ncı dakikada Lalawele ile kazandığı golden sonra Balıkesir’in MHP’li Belediye Başkanı İsmail Ok, gol sevinciyle ayağa fırlarken, yeni Emniyet Müdürü Feridun Boz’un Ok’u, "Otur yerine" diyerek sert bir dille uyardığı öğrenildi. Ok’un bu uyarıya aynı sertlikle karşılık vermesi üzerine tarafların birbirlerinin üzerine yürüdüğü, yumruklaşma aşamasına gelen olayın Vali Ahmet Turhan, maçı izlemeye gelen İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve Balıkesirsporlu yöneticiler tarafından güçlükle önlendiği bildirildi.

Balıkesir'in MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok, maç sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunurken, Emniyet Müdürü Feridun Boz'u sert sözlerle eleştirdi. Başkan Ok, "Emniyet Müdürü (Feridun Boz) arkamda 'Balıkesirsporlu futbolcular herşeye itiraz ediyor' diye homurdanıyordu. Balıkesir Emniyet Müdürü devletin emniyet müdürüdür. Bunu tüm Türkiye duysun. Emniyet müdürlerinin niye sürüldüğü, yargıya niye bu kadar baskı yapıldığı işte bugün ortaya çıkıyor. Balıkesirspor'un bugün emeği çalınırken, Emniyet Müdürü de bizim futbolcuları 'herşeye itiraz ediyorlar' diye eleştiriyor. Bunu kulaklarımla duydum. Paralel devlet kendini Atatürk Stadı'nda göstermiştir. 286 biletli Samsunspor taraftarı vardı. Samsun Emniyet Müdürünün bir telefonu ile tribünler polis tarafından biletsiz seyircilere açıldı. Balıkesir halkı Balıkesirspor'una sahip çıkacaktır. Balıkesirspor, üzerinden birilerinin siyaset yapmasına izin vermeyecektir. Emniyet Müdürü devletin emniyet müdürü olmadığını göstermiştir. Böyle bir emniyet müdürü benim yanımda emniyet müdürü değildir" dedi

Başkan Ok, bir basın mensubunun "Emniyet müdürü golden sonra size 'dön önüne' dedi mi ?" şeklindeki soruya şu karşılığı verdi:

"Bakın benim için en ağır söz şudur. Emniyet Müdürü Balıkesirsporlu futbolcunun haksız yere kırmızı kartla atılmasını eleştireceğine karara itiraz eden futbolcularımızı eleştiriyor. Burada bana ne dediği önemli değil. Balıkesirspor Balıkesir'i temsil ediyor. Bende Balıkesir'i temsil ediyorum, Balıkesir'in belediye başkanıyım. AKP tam dikta rejimine gidiyor. Bu gidiş onların sonunun başlangıcıdır."

Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk de Başkan Ok gibi tribünlerin emniyet kanalı ile biletsiz Samsunspor taraftarına açıldığını yineledi. Aktürk, "Bizim taraftarımız geçen hafta burada her türlü eziyeti çekerken yönetime bağırıyorlardı. Ama biz efendiyiz, susuyoruz. Bizim sinirlerimizi kaldırmasınlar. Kapılar emniyet kanal ile açıldı ve biletsiz olarak tribünlere girdiler" dedi.

AZ DAHA BENİ AŞAĞI ATIYORLARDI

Samsunspor Başkanı Emin Kar protokol tribününde ki olayların hoş olmadığını belirtirken, "Ben böyle bir şey görmedim. Ondan sonra olaylar olmasın deniyor. Olay kendi aralarında ki husumetten kaynaklandı. Bana yönelik değildi ama beni de az daha tribünden aşağı atıyorlardı. Böyle bir şey olabilir mi? Misafir takımın başkanına böyle davranılır mı? Ayıp, yazık günah. Şunu da söyleyeyim hiç misairseverlik görmedim" dedi. Kar, bir dönem Balıkesir emniyet müdürlüğüde yapan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın kendi konuğu olarak maça geldiğini söyledi.

Hilmi DUYAR, Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)