Dünya Belediye başkanından uyuşturucu itirafı

Belediye başkanından uyuşturucu itirafı

Paylaş
Belediye başkanından uyuşturucu itirafı

Belediye binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Ford, bunu daha önce açıklamadığı yönündeki soruya, "doğru soruyu sormadığınız için. Ben size hiç yalan söylemedim ki" yanıtını verdi

Kokain bağımlısı ya da satıcısı olmadığını dile getiren Ford, "sanırım 1 yıl kadar önceydi. İçkili ve kendimde olmadığım bir sırada denediğimi sanıyorum" dedi.

"Bu konuda hata yaptım" ifadesini kullanan Başkan Ford, "ailemden, arkadaşlarımdan, sevenlerimden ve tüm Toronto’dan özür diliyorum. Geçmişi değiştiremeyiz" diye konuştu.

Polisin, şoförü Alexander Lisi hakkında yürüttüğü soruşturma sırasında, Lisi’nin bilgisayarından silinmiş kokain partisi görüntülerine ulaşması ile başlayan tartışma, Başkan Ford’un açıklamaları ile yeni bir boyut kazandı.

Bu arada, Toronto Polis Şefi Bill Blair’in, görüntülerle ilgili, "bir vatandaş olarak şaşırdım" şeklindeki değerlendirmesine tepki gösteren Toronto Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Ford’un kardeşi Doug Ford, Blair’i istifaya davet etti. Doug Ford, "Şef Blair, siyasi yorum yapmak istiyorsa, istifa edip başkanlığa aday olsun" dedi.

Haberin Devamı