Eskişehir Belediye sokak hayvanları için yiyecek bıraktı

Belediye sokak hayvanları için yiyecek bıraktı

Paylaş
Belediye sokak hayvanları için yiyecek bıraktı

Belediye sokak hayvanları için yiyecek bıraktı

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR’de Tepebaşı Belediyesi soğuk hava ve kar yağışından dolayı yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanları için kırsal mahallelere mama ve yiyecek bıraktı.

Tepebaşı Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, soğuk havada sokak hayvanlarının yaşamlarını sürdürebilmesi için vatandaşların bağışladığı mamaları ve yiyecekleri ilçenin muhtelif yerlerinde oluşturulan beslenme noktalarına bıraktı. Ekipler Akçayır, Eğriöz, Keskin ve Yukarı Söğütönü Mahallelerinde besleme yaparak sokak hayvanları için mama, ekmek ve çeşitli yiyecekler verildi. Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri sokak hayvanlarının kış günlerinde aç ve susuz kalmamaları önlemek için çalışma yürüttüklerini ifade ederek “Eskişehir’i etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, sokaklarda kalan hayvanlar için ölümcül olabiliyor. Soğuk hava şartlarında yaşamları zorlaşan sokak hayvanları için alınacak küçük önlemlerle hayatlarını kurtarmak mümkün. Başta sokak hayvanları olmak üzere tüm hayvan dostlarımızın, bu soğuk günlerde aç ve susuz kalmamaları için tüm yurttaşlarımızın duyarlı olması gerekiyor. Sahipsiz, sevimli dostlarımızın soğuktan etkilenmemeleri için ekiplerimiz belirli periyodlarla kış mevsimi boyunca sokak hayvanlarını beslemeye devam edecek” dedi.

Yetkililer ayrıca vatandaşlardan; otomobillerini çalıştırmadan önce tekerlekte ya da motorda bir kedi olup olmadığının mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini, hayvanların içine girebilecekleri minik bir baraka ya da soğuktan koruyacak karton sığınaklar yapılabileceğini, yemek artıklarının kuytu köşelere bir kap su ile bırakılmasının, sevimli dostlarımızın hayatını kurtaracağına da dikkat çekti.

Haberin Devamı