Antalya Belediyede geleneksel el sanatları sergisi

Belediyede geleneksel el sanatları sergisi

Paylaş
Belediyede geleneksel el sanatları sergisi

Belediyede geleneksel el sanatları sergisi

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - GELENEKSEL Türk el süsleme sanatını yaşatma çabası gösteren Ankaralı sanatçı Sevim Muratlı, 'Gelin-Damat Çeyizi' adını verdiği eserlerini Antalya'da sergiledi.

Muratpaşa Belediyesi Fuayesi'nde açılan serginin kurdelesini Belediye Başkanı Ümit Uysal, Falez Rotary Kulübü Dönem Başkanı Berna Tuzlak, geleneksel Türk el sanatları sanatçısı Sevim Muratlı birlikte kesti. Muratpaşa Belediyesi'nin katkısı, Falez Rotary Kulübü'nün organizasyonuyla açılan sergiyi gezenler, geleneksel Türk el sanatları çalışmalarını hayranlıkla inceledi. Muratpaşa Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya verdikleri önem üzerinde duran Başkan Uysal, "Antalya, turizmden sonra kültür-sanatın da başkenti olma yolunda ilerliyor" dedi.

Sanatçı Sevim Muratlı da 'Gelin-Damat Çeyizi' adını verdiği koleksiyonunu zenginleştirdiğini, kumaşların üzerinde Türk süsleme sanatlarında kullanılan çeşitli motiflerin yer aldığını, koleksiyonunda Türk usulü gelin ve damat çeyizinin aslına uygun örneklerini çoğalttığını, çalışmalarında kök boya ile elde edilen canlı renklere sadık kaldığını anlattı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı