Sivas Belediyeden öğrencilere Divriği gezisi

Belediyeden öğrencilere Divriği gezisi

Paylaş
Belediyeden öğrencilere Divriği gezisi

Belediyeden öğrencilere Divriği gezisi

SİVAS, (DHA)- SİVAS Belediyesi İstiklal Marşı'nın kabulünün 100'üncü yılı münasebetiyle düzenlenen etkinliklere katılan öğrencilere yönelik kültür gezilerini sürdürüyor. Öğrenciler bu kez raybüsle Divriği ilçesine giderek tarihi ve turistik alanları ziyaret etti.
Sivas Belediyesi Kültür Gezileri düzenlemeye başladı. Eğitimde Diriliş Derneği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile organize edilen etkinlik ile kitap okuma ve çeşitli aktivitelere katılan 200 öğrenci ve 40 öğretmenden oluşan kafile Divriği ilçesini ziyaret etti.
Sivas Tren Garından düzenlenen uğurlamaya katılan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin "Belediyecilik hizmetlerimizin tamamını yerine getirirken gençlerimizle gerçekleştirdiğimiz bu tür etkinliklerin anlamı çok daha farklı oluyor. Bu etkinlikle gençlerimize kültürel tarihi bölgelerimizi gezme görme fırsatı tanırken raybüs ile gerçekleştireceğimiz yolculuğu da anlamlandırmak adına Tahir hocamızla birlikte İstiklal Marşı okumaları gerçekleştiriyoruz" dedi. Gençlere dokunan her projeye destek olunacağını belirten Başkan Bilgin, "önümüzdeki süreçlerde farklı programlarda sizlerle bir arada olacağız. Bizler bu makamlardan çekilirken bu makamlara sizler geleceksiniz yarının yöneticileri sizler olacaksınız. Bize düşende imkanları insan merkezli milli ve manevi değerlere haiz bir gençlik yetiştirmek üzere sizlerin emrine sunmak" ifadesini kullandı.
“Sivas’tan Divriği’ye İstiklal Marşı Yolculuğu" isimli programla Eğitimci-Yazar Tahir Fatih Andı tarafından öğrencilere raybüs yolculuğunda kurtuluş mücadelesi döneminde Mehmet Akif Ersoy'un gerçekleştirdiği mücadeleyi ve İstiklal Marşı sürecin öğrencilere aktarırken sonrasında Sivas Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde görev yapan sanatçılar öğrencilerin istekleri doğrultusunda keyifli bir yolculuk gerçekleştirdi. Yolculuğun ardından Divriği ilçesini gezme fırsatı bulan öğrenciler Unesco Kültür Mirası listesinde yer alan Tarihi Divriği Ulucami başta olmak üzere Divriği Kalesini ve Nuri Demirağ Müzesini ziyaret etti. Etkinlik Çerçevesinde öğrenciler İstiklal Marşı okuyarak programı sonlandırdı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı