Yaşam Belgesel sinemanın büyük ödülü Kırgız yönetmene

Belgesel sinemanın büyük ödülü Kırgız yönetmene

Paylaş
Belgesel sinemanın büyük ödülü Kırgız yönetmene

Safranbolu Belediyesi tarafından 16'ncısı düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında düzenlenen belgesel film yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye’nin ilk ve en uzun soluklu belgesel film festivali olan 16. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali Safranbolu’da düzenlendi. Festivalin yarışma bölümünde Kırgız yönetmen Tynai İbragimov’un “Thirteenth-Onüçüncü” adlı çalışması birinci oldu. Festivalde paneller, söyleşiler, resitaller ve sergiler gibi birçok etkinlik de yer aldı.



Kültür ve Turizm Bakanlığı; Sinema Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Tanıtma Fonu Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve TÜRKSOY’un da destek verdiği Safranbolu Belediyesi tarafından organize edilen festivalin ana teması olan “Kültürel Miras ve Korumacılık” vurgusuna teşvik için her yıl seçilen “en iyi restore edilen ev” ödül töreninde gerçekleştirilen muhteşem bir ışık şovu da davetlileri büyüledi.

54 belgesel filmin yarıştığı 16. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde ikinciliği Mehmet Ali Poyraz’ın “Ateşten Eller” adlı çalışması alırken, Musa Ak ve Hasan Basri Özdemir tarafından çekilen “Turab” adlı eser de üçüncülüğü kazandı. Birinciliği kazanan Kırgız yönetmen Tynai İbragimov’un belgesel filminde Ardak isminde 15 yaşındaki bir çocuğun hikayesi anlatılıyor.


“En iyi restore edilen ev” ödül töreninde gerçekleştirilen muhteşem bir ışık şovu da davetlileri büyüledi.

Altın Safran Belgesel Film Yarışmasının Jüri Başkanlığı Yönetmen Tevfik Şenol tarafından yürütüldü. Jüride şu isimler de yer aldı; Senarist- Yönetmen Yaşar Taşkın Koç, Azeri Yönetmen Ramis Hasanov, Görüntü Yönetmeni Yusuf Güven, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı, Yazar- Yapımcı Yakup Ömeroğlu ve TRT Yayın Denetleme Koordinasyon Kurulu Başkanlığından Yönetmen Mustafa Karakaya.

FOTOĞRAF YARIŞMASI DA SONUÇLANDI

Altın Safran Fotoğraf Yarışmasında dereceye girenler de açıklandı. Yarışmaya katılan 759 fotoğraf arasında birinciliği Gümüşhane’den Mustafa Zengin “ Taş Köprü” çalışmasıyla alırken, ikinciliği İstanbul’dan Erol Evgin, üçüncülüğü ise yine İstanbul’dan Filiz Yıldız Celep elde etti. Jüri Özel ödülüne ise İstanbul’dan Fatih Balkan’ın çalışması layık görüldü.



Haberin Devamı