Magazin 'Ben de' demedi Weinstein’a davayı açtı

'Ben de' demedi Weinstein’a davayı açtı

Paylaş
'Ben de' demedi Weinstein’a davayı açtı

Yapımcı Harvey Weinstein’ı tacizle suçlayan 30’dan fazla kadın, 25 milyon dolar alıp davadan vazgeçmişti. Bu olay ‘#MeToo’ (Ben de) hareketini başlatan davaya ihanet olarak görülmüştü. Kadınlardan biri, anlaşmayı kabul etmeyip Weinstein’a dava açtı.

Film yapımcısı Harvey Weinstein’ı (67), 2 yıl önce 70’ten fazla kadın cinsel tacizle suçlamıştı. Bu skandal, dünya çapında ‘#MeToo’ (Ben de) isimli kadın hareketini başlatmış, taciz mağdurları seslerini çıkarma cesareti bulmuştu. ‘Suçlamayı 30’dan fazla kadın mahkemeye taşımıştı. Elektronik kelepçeyle gezen Weinstein’ın 12 Aralık’taki duruşmasından kadınlar adına tarihi zafer bekleniyordu.

Haberin Devamı

‘#Metoo’ya ihanet’

Ancak Weinstein, 30’u aşkın davacıyla 25 milyon dolara anlaşmıştı. Bu anlaşmaya, süreci başlatan Ashley Judd da dahil olmuştu. Anlaşmayla Weinstein hakkındaki dava düşmüştü. Sivil toplum kuruluşları, anlaşmayı “Davaya ihanet” olarak nitelemişti. Düşen davada ismi açıklanmadan ‘mağdur’ olarak ifade edilen kadınlardan Kaja Sokola (33), “Bu anlaşma bir aşağılamadır” diyerek kendisine ödenecek parayı kabul etmediğini ve Weinstein’a dava açtığını açıkladı.

Pedofili suçlaması

Polonya’dan oyuncu olmak için Hollywood’a gelen ve 2002’de 16 yaşında tacize uğrayan Kaja Sokola, olayın ardından hayallerine veda edip ülkesine dönmüş. Amacının para almak değil, tacizcisinin ceza aldığını görmek olduğunu söyleyen Kaja Sokola’nın açtığı dava kabul edilirse, Weinstein sadece tacizden değil pedofiliden de hakim karşısına çıkacak.

Haberin Devamı