Kültür - Sanat Ben Whishaw, Freddy Mercury rolünde
Paylaş
Ben Whishaw, Freddy Mercury rolünde

Efsanevi Queen grubunun hikayesinin beyazperdeye aktarılacağı ve Dexter Fletcher'in yöneteceği filmde Freddy Mercury'i Ben Whishaw canlandıracak

Efsanevi rock grubu Queen'in öyküsü, sonunda beyazperdeye aktarılıyor.

Classic Rock dergisinin haberine göre, tüm zamanların en iyi rock gruplarından biri olan ve rock opera türünün öncüsü olarak kabul edilen Queen grubuyla ilgili filmi, İngiliz oyuncu ve yönetmen Dexter Fletcher yönetecek.

"Lock", "Stock and Two Smoking Barrels", "Hotel Babylon" ve "Band of Brothers" filmlerinde rol alan Fletcher, "Sunshine On Leith" filmi için kamera arkasına geçmişti.

Filmde, grubun 1991'de AIDS nedeniyle hayata veda eden solisti Freddie Mercury'i Ben Whishaw canlandıracak. Mercury rolü için önce Sacha Baron-Cohen düşünülmüş ancak Borat filminin yıldızı projeden ayrılmıştı. Whislaw, James Bond serisinin son filmi Skyfall'da Qu olarak seyirci karşısına çıkmıştı.

Peter Morgan tarafından yazılan senaryo, ünlü grubun ilk günlerinden 1985'te Live Aid'deki unutulmaz şovlarına kadar olan dönemi kapsıyor.

Grup üyelerinden gitarist Brian May, dergiye yaptığı açıklamada, "Biraz uzun sürdü ama doğru senaryoyu ve doğru ekibi bulmak zorundaydık. Birkaç hafta önce yönetmenimiz ile masaya oturduk ve filmin Queen ailesi hakkında olması gerektiği konusunda fikir birliğine vardık" dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da 1970'te Brian May, Roger Taylor ve Freddie Mercury tarafından kurulan Queen, dünya çapında 300 milyonluk satış rakamına ulaşmıştı. 1970'ler ve 80'lere damgasını vuran grup, "Bohemian Rhapsody", "Radio Ga Ga", "Show Must Go On" gibi şarkılarla hard rock, heavy metal, rock opera gibi müzik türlerine katkıda bulunmuştu.

Freddy Mercury'nin sıradışı kostümleri ve sahne şovları ile izleyicileri büyülediği grubun 1981'de yayınlanan "Greatest Hits" derleme albümü, 25 milyondan fazla kopya ile İngiltere'de tüm zamanların en çok satan albümü olmuştu.

AA

Haberin Devamı