Siyaset 'Bende harçlık yok'
Paylaş
'Bende harçlık yok'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize'de vatandaşlarla ve basın mensupları ile bayramlaştı. Bakan Yazıcı, "Bende harçlık yok" dediği gazetecilere gül dağıttı

Rize Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan çadırda vatandaşların elini sıkan Yazıcı, bazıları ile de sohbet etti. Bakan Yazıcı, yanına gelen 7 yaşındaki Mehmet Yılmaz adlı çocuğun elini öptü, sonra da 10 lira harçlık verdi. Bayramlaştığı gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Bende harçlık yok" dedi ve korumasından aldığı kırmızı gülleri dağıttı. Yazıcı, daha sonra da gazetecilerin fotoğrafını çekti.

Gazetecilerin Rize’nin İyidere İlçesi’nde yapılacağı belirtilen Lojistik Üsle ilgili bir soruyu yanıtlayan Yazıcı konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yıl dönümü olarak hedeflediğimiz 2023’de 500 milyar dolarlık ihracat hedefimiz var. Nasıl gerçekleştiririz, bunun hesabı içindeyiz. Ovit tüneli Türkiye’nin en büyük projesi. Bunun bağlantılarının Türkiye’ye getireceği aktivite ortada. Bunlar birbirini tamamlayacağından böyle bakmak lazım. İyidere - Of Lojistik Merkezine karşı çıkanların yaptığı beyanları takip ediyorum. Bunları çok yanlış buluyorum.

’Bir lojistik merkez yapılacak, bir daha olmaz’ denmesini mantık dışı buluyorum. İyidere ve Of’ta 1 milyon 395 dönümlük arazi özel alan olarak belirlenmiş. Bu alana yapılacak olan Lojistik Merkez’den herkes faydalanacak. Ayrıca bu sadece Rize’nin Batısı, Trabzon’un Doğusu’nun lojistik merkezi değil. İl olarak düşündüğümüzde Artvin, Rize Trabzon, Gümüşhane, Bayburt ve Erzurum’un faydalanacağı merkez olacak. Buna genel olarak baktığımızda Türkiye’nin projesidir."

Muhammet KAÇAR/ RİZE, (DHA)

Haberin Devamı