Spor Benfica laneti!

Benfica laneti!

Paylaş
Benfica laneti!

Benfica laneti devam ediyor... Avrupa Ligi finalinde uzatma dakikalarında yediği golle Chelsea'ye boyun eğen Benfica, Ben Guttman'ın "Benfica 100 yıl Avrupa şampiyonu olamaz” sözünün ardından 7. kez oynadığı finalden de eli boş döndü

UEFA Avrupa Ligi finalinde Benfica ile Chelsea kozlarını Amsterdam Arena’da paylaştı ve mutlu sona ulaşan taraf İngiliz ekibi Chelsea oldu.

Petr Cech’in olağanüstü kurtarışlarını, Benfica’nın son vuruşlardaki başarısızlığını ve Ivanovic’in uzatma dakikalarında gelen golünü bir kenara bırakın... Chelsea’nin zafere ulaşmasının çok farklı bir nedeni olabilir. Benfica laneti...

Benfica, 1961 ve 1962’de üst üste 2 yıl Avrupa şampiyonu olduktan sonra teknik direktör Bela Guttman, takım yönetimiyle sözleşmeye yenilemek için masaya oturdu. Sözleşmesinin maaş artırılarak uzatılmasını isteyen Guttman’ın bu teklifi geri çevrildi. Teknik adam kulüpten ayrılırken, Benfica lanetini başlatan şu sözleri söyledi: “Benfica yüzyıl boyunca Avrupa kupası kazanamayacak.”

Benfica 1962 yılından sonra 1963, 1965, 1968, 1983, 1988, 1990 ve 2013 yılında final oynamasına rağmen mutlu sona ulaşmayı başaramadı.

NTV Spor

Haberin Devamı