Cumartesi Postası Benimle çıkar mısın?

Benimle çıkar mısın?

Paylaş
Benimle çıkar mısın?

14 Şubat Sevgililer Günü yaklaştı. Aşıklar, nişanlılar, evli çiftler bu özel günü romantik, heyecan verici hatta baştan çıkarıcı hale getirmek için kafa yoruyor

Cumartesi Postası Jürisi bu stresten kurtulmanız ve unutulmaz bir Sevgililer Günü geçirmeniz için Türkiye’nin en romantik 15 restoranını seçti.

Haberin Devamı

VOGUE-BEŞİKTAŞ-İSTANBUL

Mekanın solunda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, önünde Kız Kulesi ve adalar, sağ tarafında da Tarihi Yarımada var. Bu görsel şölenle romantizmin zirve yaptığı Vogue, dünya mutfağının seçkin lezzetlerini keşfetmekten keyif alanlar için ideal bir adres. Zagat Survey burayı dünyanın en iyi restoranları arasında gösteriyor.

LACİVERT -ANADOLU HİSARI - İSTANBUL

Denize sıfır tarihi yalıda hizmet veren Lacivert, muhteşem bir Boğaz manzarasına sahip. Akdeniz mutfağının en lezzetli yemeklerinin sunulduğu restoran, romantik ambiyansından dolayı evlenme teklifi yapılan mekanlar arasında ilk sırada yer alıyor. Lacivert romantik buluşmaların değişmeyen adresi.

SUNSET- ULUS-İSTANBUL

Chaine des Rotisseurs üyesi ve birçok uluslararası ve yerel ödül sahibi Sunset Grill & Bar, İstanbul’un en iyi ‘Fine Dining’ restoranlarından biri. Avrupa ve Asya’yı birleştiren, İstanbul Boğazı’nın muhteşem panoramik manzarasına sahip restoranda Akdeniz, Türk ve Japon mutfaklarının farklı lezzetlerini tadabilirsiniz. Yemek sonrasında Sevgililer Günü Partisi’si sizi bekliyor olacak.

Haberin Devamı

URLA VİNO LOCALE- İZMİR

Urla Bağ Yolu’nda doğayla iç içe bir Sevgililer Günü geçirmeye ne dersiniz? Yerel şarapların eşlik ettiği odun fırınında pişen mevsimsel lezzetler annelerimiz ve anneannelerimizin özel tarifleriyle hazırlanıp sunuluyor. Fine dining restoranın menüsü Akdeniz mutfağı ağırlıklı. Menü mevsimlere göre belirli aralıklarla değişiyor. Restoran 15 yaşın altındakilere yasak!

BONUS

DA MARİO- İSTANBUL

26 yıldır Etiler’de hizmet veren Da Mario, lezzetinden ödün vermeden yoluna devam ediyor. İtalyan mutfağının meşhur tatlarını bire bir İtalya’daki lezzetiyle sunuyor. Menüsü çok çeşitli ve herkesi doyurabilecek cinsten. Romantik bir yemek için ideal bir restoran.

ORFOZ-BODRUM

Bodrum’da yiyebileceğiniz en saf yemekler Orfoz’da. Şefler yiyeceğiniz kabuklunun ya da balıkların tam olarak nereden yakalandığını biliyor ve sizi bilgilendiriyor. Leziz yerel şarapların eşlik ettiği yemeklerdeki tazeliğin lezzeti basit sunumlarla pekiştiriliyor.

Haberin Devamı

MİKLA- PERA- İSTANBUL

İstanbul’un en iyi restoranlarından biri olan Mikla, geçen yıl dünya restoranlar sıralamasında belirleyici rol oynayan ‘The World’s 50 Best’te 44. sırada yer aldı. Vizyoner yemekleri ve modern sunumuyla övgüler alan restoran, Galata Kulesi, Haliç, Boğaz ve tarihi Yarımada’yı gören olağan üstü bir manzaraya sahip.

LİL'A- KAPADOKYA

Türkiye’nin tek Relais & Chateaux ünvanlı Museum Hotel’in alakart restoranı Lil’a; Türk mutfağının örneklerini, Anadolu’nun unutulmaya yüz tutmuş tatlarını ve Kapadokya’ya özgü lezzetleri sunuyor. Restoran bölgede en güzel manzaraya sahip.

DA VITTORIO- BURSA

İstanbul’un en iyi İtalyan lokantası Paper Moon’un eski şefi Vittorio Sindoni yeni lokantasını Bursa Çekirge’deki Murcure Hotel’in içinde açtı. İtalya’nın en iyi aşçıları tarafından hazırlanan yemeklerin malzemeleri İtalya’dan ithal ediliyor.

RUBY- ORTAKÖY- İSTANBUL

Sevgililer Günü’nü İstanbul Boğazı’nın en güzel manzarasına karşı kutlamaya ne dersiniz? Hem restoran hem de kulüp olarak hizmet veren Ruby’de geleneksel Türk ve Akdeniz mutfağının yanı sıra Japon mutfağının lezzetlerini tadabilirsiniz. Romantizmi doruğa çıkarmak isteyenler için nefis bir mekan.

Haberin Devamı

CHALET- MAÇKA- İSTANBUL

İsviçre’nin büyülü ahşap dağ evini Maçka Swissotel’in bahçesinde yaşatıyor. Chalet, Sevgililer Günü’nde size şömine başında somon ya da bonfile, rösti, patates, peynir, çikolata föndü ve geleneksel İsviçre lezzetlerini tatma imkanı sunuyor. Belki evlilik teklifi değil ama kutlama yemeği için ideal.

PARK ŞAMDAN- İSTANBUL

Kuruçeşme’de denize sıfır, muhteşem Boğaz manzarasına karşı hizmet veren Park Şamdan 34 yıllık bir İstanbul klasiği. Sevgililer Günü’nde kırmızı örtülü masaları, mum ışıkları, güne özel sürpriz sunum ve ikramlarıyla romantizmde tavan yapmak isteyenler için ideal bir adres.

KIZ KULESİ- İSTANBUL

İki kıtanın kesiştiği noktada, dünyada bir eşi daha olmayan konuma ve 2500 yıllık gizemli bir tarihe sahip Kız Kulesi ‘Sevgililer Günü’ kutlaması için en ideal adreslerden biri. Dünya mutfağının seçkin lezzetlerinin sunulduğu mekanda orkestra gece 00.30’a kadar en güzel aşk şarkılarını çalacak.

Haberin Devamı

NİCOLE- İSTANBUL

İstanbul’un gastronomik lokantası Nicole, Beyoğlu’ndan Adalar’a kadar uzanan muhteşem eski İstanbul manzarasına sahip. Yerli ve taze malzemelerden oluşan mevsimsel menüleri, şato tarzı şaraplara ağırlık veren kavı ve deneyimli servis ekibi ile rafine damaklara hitap ediyor.

CASA LAVANDA- İSTANBUL

Bu özel günü, şehrin gürültüsünden uzakta doğayla baş başa, sakin, huzurlu ve romantik bir ortamda kutlamak istiyorsanız Şile’deki Casa Lavanda tam aradığınız yer. Türk ve dünya lezzetlerinin yeniden yorumlandığı restoranın menüsü çok zengin. Yemekleri ve sunumu da harika.