Ekonomi Benzin zammı mahkemelik oldu

Benzin zammı mahkemelik oldu

Paylaş
Benzin zammı mahkemelik oldu

Benzin zammı mahkemelik oldu

İzmirli akaryakıt istasyonu sahibi Necati Erdoğan, akaryakıt ürünlerine yönelik yapılan yeni vergi düzenlemesinin, sosyal devlet ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle İzmir İdare Mahkemesine başvurdu.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın avukatı Gani Engin Ulusoy, yaptığı açıklamada, 29 Aralık 2009 tarihinde alınan Bakanlar Kurulu kararıyla, akaryakıt ürünlerinden alınan ÖTV’nin litre başına benzinde 20 kuruş, motorinde 15 kuruş, LPG’de ise 10 kuruş artırıldığını belirtti.

Türkiye’nin Avrupa’da akaryakıtın en pahalı satıldığı ülkelerin başında bulunduğunu kaydeden Ulusoy, şöyle konuştu:
"Dünya petrol satış fiyatlarında her hangi bir artış olmamasına rağmen, bütçe açığını kapatmaya yönelik olarak yapılmıştır. Vatandaşların yanı sıra müvekkilim gibi akaryakıt satışı yapan istasyon sahipleri de artıştan rahatsızlık duymakta, zamlara tepki gösteren vatandaşlarla karşı karşıya gelmektedir. Sosyal devlet ilkesine aykırı olduğunu da düşündüğümüz için Bakanlar Kurulunun ilgili kararının iptalini istiyoruz. Dava dilekçemizi Danıştay’a gönderilmesi talebiyle İzmir İdare Mahkemesine başvurduk."

Haberin Devamı

Petrol şirketi sahibi Necati Erdoğan ise Avrupa’da 1 litre benzin 1,38 avroyla en pahalı Hollanda’da satıldığını, bu ülkeyi 1,32 avroyla Finlandiya ve 1,31 avroyla Danimarka’nın izlediğini kaydederek, "Türkiye’deyse 1 litre benzin 31 Aralık 2009 itibarıyla 1,69 avroya satılmaya başlandı. Bu rakamla benzinde tarihi zam rekoru kırıldı. Yüzde 4.4’e çekilen bayi kar marjıyla akaryakıt istasyonları kapanma noktasına geldi. Bu adaletsizliğe son verilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.