Ekonomi Berat Albayrak açıkladı: KDV ve ÖTV'de indirim

Berat Albayrak açıkladı: KDV ve ÖTV'de indirim

Paylaş
Berat Albayrak açıkladı: KDV ve ÖTV'de indirim

Yeni vergi indirim paketini açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konutta ÖTV ve KDV indirimleri 1 Kasım itibarıyla başlıyor. İki ay sürecek” dedi

Ekonomiyi canlandırmak için hükümet vergide indirime gitti. Ankara’da ‘Vergi Denetim Toplantısı’nda dün konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeni vergi indirimi paketini açıkladı. 6 başlıkta Katma Değer Vergisi (KDV) ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi müjdesi veren Albayrak, “Otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konutta ÖTV ve KDV indirimleri yapılacak. İndirimler yarından (bugünden) itibaren geçerli olacak. 31 Aralık’a kadar sürecek” dedi.

Haberin Devamı

TAKİP EDECEĞİM

Bunların ekonominin hızlı şekilde hareketlenmesi ve piyasanın canlanması için uygulanacağını belirten Berat Albayrak, indirimlerle hem enflasyonla mücadele hem de istihdam konusunda güçlü duruşun devam etmesinin sağlanmasını amaçladıklarını söyledi. Albayrak, “Özellikle belirtmek isterim ki uygulanan bu vergi indirimlerinin sağlayacağı maliyet düşüşlerinin, nihai satış fiyatına yansımasını birebir takip edeceğim” dedi.

2 BİN 500 FİRMADAN DESTEK

Geçtiğimiz günlerde açıkladığı ‘Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’na destek veren kuruluş sayısının 2 bin 500’ü aştığını belirten Albayrak, “Bu, hakikaten çok müthiş bir rakam. Kurda ve faizdeki trend aşağı yönlü oldukçta, buradaki indirim oranlarının yüzde 10’un üzerine çıkmaya başladığını görmekten memnuniyet duyuyorum” dedi.

Haberin Devamı

FİYATTAKİ KÖPÜK EKİMDE KIRILACAK

Ağustos ayında başlayan spekülatif ataklara karşı devreye aldıkları aksiyon planlarının etkisiyle birçok ekonomik göstergede pozitif gelişmeler yaşandığını belirten Albayrak, “Kurdaki spekülatif dalgalanma sonucu fiyatlarda oluşan köpük olarak tabir edebileceğimiz seviyenin de inşallah ekim ayı enflasyonuyla birlikte kırılmaya başladığını göreceğiz” diye konuştu.

FAİZ ORANLARI İNMEYE BAŞLADI

Ekonomide son dönemdeki pozitif gelişmelerin etkisiyle kredi faizlerinde son bir aylık süreçte çok ciddi pozitif gelişmelerin yakalandığını belirten Albayrak, şunları söyledi: Kredi faizlerinde yüzde 40-50’ler konuşulurken, bugün itibarıyla geldiği nokta ortalama yüzde 30’ların altına inmeye başladı. Mevduat faizleri yüzde 20’nin altına inmeye başladı. Bu, trendin aşağı inmeye başladığını gösteren gelişmelerden biri.”

ŞİKAYETLERE YAKIN İZLEME

Vatandaş ve firmaların kredi süreçlerinde sorun yaşamamalarını bizatihi takip ettiğini belirten Albayrak, “Bu kapsamda bankalarla ilgili sorun yaşayan, sorunu çözemeyen vatandaşlarımız için kurulan ’0 850 222 23 35’ numaralı çağrı merkezini çok önemli görüyoruz. Buraya gelen şikayetleri bizzat bakanlığımız ve ben takip ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı