Ekonomi Berat Albayrak'tan önemli açıklamalar

Berat Albayrak'tan önemli açıklamalar

Paylaş
Berat Albayrak'tan önemli açıklamalar

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamada, "Alınan tedbirlerin finansal piyasalar üzerindeki olumlu etkileri görülmeye başlanmıştır" dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın konuşmasında öne çıkan noktalar şöyle:

Haberin Devamı

Kurlarda oynaklığa ilişkin alınan tedbirlerin pozitif etkisi finansal piyasalarda görülmeye başlandı. Öncü göstergeler 2018'in ikinci yarısında ekonomik yavaşlama ve yeniden dengelenmeye işaret ediyor. Yeni ekonomik program ekonomik aktivitenin 2019 ve 2020'de potansiyel seviyenin altında olacağını gösteriyor. Enerji ve altın hariç 2,6 milyar lira cari fazla veriyoruz.

MALİ DİSİPLİN TEMEL ÇIPA

Enflasyona en büyük desteği sıkı maliye politikası verecek. Mali disiplin temel çıpamız olacak. Sıkı mali politika enflasyona karşı mücadeleye en büyük katkıyı yapacak. Vergi mevzuatının sadeleştirilmesine yönelik çalışma sürecek. Mecbur olmadıkça yeni muafiyet ve istisna getirmeyeceğiz.

CARİ AÇIK

Cari açığın Yeni Ekonomi Programı dönemi sonunda yüzde 2,6 seviyesine gerilemesi öngörülüyor. 2014-2018 döneminde 78 milyar TL vergi cezası kestik. Yeni bir vergi veri risk analizi merkezi kuruyoruz

Haberin Devamı

KDV İADELERİ

Belirli şartları sağlayan mükelleflerimizin yeminli mali müşavirlerce hazırlanmış KDV iadesi tasdik raporuyla talep ettikleri KDV iade tutarlarının yüzde 50'sinin yapılacak ilk kontrollere göre 10 iş günü içerisinde teminat alınmaksızın iade edilmesini, kalan tutarın daha sonra yapılacak kontroller çerçevesinde iade edilmesini öngören çok daha hızlı ödemeyi öncelikleyecek yeni bir sistem oluşturacağız.