Gündem Berat Kandili ne zaman? Hangi ibadetler yapılır?

Berat Kandili ne zaman? Hangi ibadetler yapılır?

Paylaş
Berat Kandili ne zaman? Hangi ibadetler yapılır?

Üç aylara girmeden bir gün önce Regaib Kandili'ni Recep ayında Mirac Kandili'ni dirak ettik. Şimdi Şaban ayındayız ve Berat Kandili'ni büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz. Müslüman alemi, yaklaşan Berat Kandili'nin tam zamanını merak ederek "Berat Kandili ne zaman?" diye sorguluyor.

Bugün Şaban ayının 12. günü ve bu aydaki en önemli gün ise Berat Kandili... İslam alemi bu hayırlı günü büyük bir sabırsızlıkla bekliyor. Peki kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat, hata, suç ve yanlışlardan kaçınmayı günahlardan arınmayı, affedici olmayı, bağışlanma ve bağışlayabilme bilincini kazandıran bu mübarek gün ne zaman idrak edilecek?

Haberin Devamı

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN?

Berat Kandili her zaman olduğu gibi Şaban ayının 14. gününde idrak ediliyor. Bu yıl bu anlamlı gün 19 Nisan Cuma gününe denk geliyor.

RAMAZAN NE ZAMAN?

Ramazan ayının ilk günü 6 Mayıs Cuma gününe denk geliyor. Vatandaşlar 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece ilk sahurlarını yapacaklar. 31 Mayıs'ta ise Kadir Gecesi idrak edilecek. 3 Haziran günü Ramazan arefesi... Ramazan Bayramı'nın ilk günü 4 Haziran Salı, 2. günü 5 Haziran Çarşamba ve 3. günü 6 Haziran Perşembe günü kutlanacak.