Ekonomi Bereketli topraklar üzerinde

Bereketli topraklar üzerinde

Paylaş
Bereketli topraklar üzerinde

Adana'nın gelişen ilçesi Çukurova POSTA Gazetesi yazarlarını ağırladı

MEHMET COŞKUNDENİZ

Haberin Devamı

POSTA Gazetesi Yazı İşleri Müdürü

POSTA ile Kentler Zirvesi’nin beşinci durağı Adana’nın Çukurova ilçesindeyiz. POSTA olarak gelişen, büyüyen, Türkiye’nin kültürüne, tarihine, ekonomisine katkıda bulunan kentlerin sesi olmaya devam ediyoruz. Bir Mersinli olarak kendimi bu toprakların, Çukurova’nın çocuğu olarak görürüm. Ne zaman Çukurova’ya gelsem, ister Mersin olsun, ister Adana kendimi hep iyi hissederim. Havası başka, toprağı başka, insanı başkadır çünkü. Yaşadığı kenti, ilçeyi seven, sahiplenen, gurur duyan insanlar yaşar Çukurova’da. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de tam bu tarife uyan bir Adanalı.

PARTİ AYRIMI YOK

İlçede yaşayanlar başkanlarını çok seviyor. Buna, birlikte Çukurova sokaklarını gezerken bizzat tanık olduk. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun, halk Soner Çetin’e başka bir gözle bakıyor. CHP’li olan başkanın partisinin önemi kalmıyor. Emekli Dinlenme Evi’nin önünde elini sıkan, sarılıp öpen bir vatandaşa Soner Çetin, “Hangi partiye oy veriyorsun?” diye soruyor. Vatandaş, “MHP ama belediyede oyum her zaman sana” diye cevap veriyor. Bunu seçim sonuçlarında da görüyoruz. Son milletvekili seçiminde Çukurova’da CHP’nin oyu yüzde 38.06. 2014’teki yerel seçimde ise Soner Çetin yüzde 43.75 oy almış. Partisinden neredeyse 6 puan daha fazla.

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİRE ADAY

2014’te büyükşehir adayı olarak açıklandığı halde, son anda Çukurova ilçesi için aday gösterilen Soner Çetin, Mart 2019 yerel seçiminde Adana’nın tamamına talip. Bu kez büyükşehir adayı olarak gösterileceğinden emin. Başkan, “Projelerimiz hazır. Ben Adana’nın potansiyelini ortaya çıkarmak için göreve talibim. Bu kent, çok daha fazlasını hak ediyor” diyor. Çukurova ilçesi, Adana’nın diğer ilçelerine göre nispeten daha refah bir bölge. Başkan, “Nasılsa diğer ilçelerden iyiyiz” deyip ipin ucunu hiç bırakmıyor. Dokunmadık kimse, ulaşmadık insan kalmasın diye uğraşıyor. Bir TV programında kişisel cep telefonunu bile vermiş. Bizi ağırladığı dakikalarda bile telefonu onlarca kez çaldı. Arayan vatandaşlar dertlerini direk olarak anlatma imkanını buluyor. Her Cuma yapılan halk gününde de yine vatandaşın dertlerini bizzat dinliyor.

Haberin Devamı

MUHTAR DESTEĞİ

Başkan Soner Çetin’in muhtarlarla olan bağı da çok kuvvetli. Birlikte yediğimiz yemeğe ilçesindeki tüm mahallelerin muhtarlarını çağırdı. Bir ara bir muhtar ayağa kalkıp, “Ben Soner Çetin’in büyükşehire aday olmasına karşıyım” deyince “Herhalde farklı bir partiden” diye düşündüm. Evet öyleydi, muhtarımız başka bir partiye oy veriyordu. Ama neden karşı olduğunu şu sözlerle açıkladı: “Soner Çetin giderse, Çukurova ile bu kadar ilgilenen başka bir başkanın gelmeyeceğinden eminim. Bu yüzden Soner Çetin büyükşehire gitmesin, bizimle kalsın.”

CAZİBE MERKEZİ

Çukurova ilçesi “Yeni Adana” diye anılan bölgede. Süleyman Demirel ve Turgut Özal Bulvarları cazibe merkezi. Eskiden Ziya Paşa Bulvarı’nda yer alan eğlence merkezi, artık bu bölgeye kaymış. Kafeler, restoranlar cıvıl cıvıl. Adana, kebabın başkenti olsa da farklı konseptlerdeki lokantalarıyla da her kesimden insana sesleniyor. Göl manzaralı kafeler revaçta. Sonuç olarak yaşanacak bir ilçeyi gezip bilgi sahibi olduk. Geziye katılan arkadaşlarımın izlenimlerini okuduğunuzda bunu daha iyi anlayacaksınız. Başkan Soner Çetin ile Nisan’ın ilk haftasında yapılan ‘Portakal Çiçeği Karnavalı’nda buluşmak için sözleştik. Kimbilir belki bu kez bizi “Büyükşehir Belediye Başkanı” olarak ağırlar.

Haberin Devamı