Bergama Bergama'ya 300 çöp konteyneri

Bergama'ya 300 çöp konteyneri

Paylaş
Bergama'ya 300 çöp konteyneri

Bergama'ya 300 çöp konteyneri

İZMİR'in Bergama ilçesinde, Belediye tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 400 bin TL. hibe desteğiyle toplam 435 bin liraya satın alınan 300 adet çöp konteynerinin dağıtımına başlandı. İlk etapta konteynerlerden 16'ının teslimi yapıldı.

İzmir'in Bergama ilçesinde, Belediye tarafından Türk Standartları Enstitüsü (TSE) standartlarına uygun olarak, galvaniz sactan imal edilmiş olan her biri 800 litre kapasiteli 300 yeni çöp konteyneri satın alındı. Çöp konteynerlerine ödenen 435 bin TL'nin 400 bin TL'sinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hibe desteği, kalan 35 bin TL'lik kısmının da Bergama Belediyesi tarafından karşılandığı bildirildi.

Bergama'da geri dönüşüme ve temizliğe büyük önem verdiklerinin altını çizen Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Koronavirüs salgının başladığı ilk günden temizliğe her zamankinde daha fazla önem veriyoruz. Dezenfekte çalışmaları yanında temizlik çalışmalarımız artarak kesintisiz devam ediyor. Yeni konteynerlerimizin alımı için desteklerini esirgemeyen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'a çok teşekkür ederim" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı