Gündem Berkin ameliyattan çıktı

Berkin ameliyattan çıktı

Paylaş
Berkin ameliyattan çıktı

Gezi direnişi sırasında polislerce başından vurulan ve 155 gündür yoğun bakımda olan Berkin Elvan (14) ameliyattan çıktı

16 Haziran’da evden ekmek almaya çıktığı sırada polisin attığı gaz bombası fişeğiyle vurulan Berkin Elvan, aynı gün iki ayrı ameliyat geçirmişti. 16 Haziran’dan sonra ilk kez 8 Kasım’da yaklaşık bir saat süren başka bir operasyon geçirdi. Bu operasyonda Berkin'in beyninde biriken sıvı alınmıştı. 8 Kasım sabahı ve dün yeniden çekilen tomografi sonuçlarına göre bu sabah tekrar ameliyata alındı.

Haberin Devamı

Berkin, bu sabah 10:30'da tekrar ameliyata alındı. 2 saat süren operasyonun ardından Berkin Özil yeniden yoğun bakıma alındı. Berkin'e bugünkü ameliyatta beyninde sıvı birikmesini önlemek için stent takıldı. Hastane yönetiminden Berkin'in durumuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Baba Sami Elvan, Berkin'in bu süreçte çok zayıfladığını, vitamin alması için 15 gündür evde kemik kaynatıp suyunu Berkin'e içirdiklerini söyledi.

Ufak ufak fizik tedaviye başladıklarını da belirten baba Elvan ''Bu hareketler çok küçük sadece elini oynat, elini kaldır'' şeklinde konuştu.

AMELİYAT BAŞARILI

Twitter'da Berkin Elvan'ın ailesi tarafından yapılan açıklamada "Berkin Elvan ameliyattan çıktı. Yoğun bakıma alındı. Şant denilen bu operasyon 2 saat sürdü ve başarılı şekilde tamamlandı" denildi.

Haberin Devamı