Gündem Berkin son kez, oyun oynadığı sokaklarda

Berkin son kez, oyun oynadığı sokaklarda

Paylaş
Berkin son kez, oyun oynadığı sokaklarda

Gezi eylemleri sırasında başından gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün süren yaşam mücadelesini bu sabah kaybeden Berkin Elvan'ın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailesi ve yakınlarına teslim edildi. Adli Tıp Kurumu'ndan alınan cenaze Okmeydanı Cemevi'ne götürüldü. Cemevi önünde yüzlerce kişinin bekleyişi sürüyor

14 yaşında, polisin fırlattığı bir gaz fişeğiyle başından yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra bu sabah 15 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan, sokaklarında oyun oynadığı Okmeydanı'na son kez götürüldü. Elvan'ın Adli Tıp'tan alınan cenazesi, yüzlerce insanın omuzunda Okmeydanı Cemevi'ne getirildi.

Haberin Devamı



Cemevi'nin iki ayrı penceresine çıkan Annesi Gülsem Elvan ve ablası Gamze Elvan sinir krizleri geçirdi. Cemevi'ne çıkan bütün sokaklar sabah erken saatlerden itibaren barikatlarla araç trafiğine kapatıldı. Bölgedeki esnaflar da kepenk kapattı.

Yaklaşık 3 bin kişi saatlerce slogan atarak Berkin Elvan'ın cenazesini bekledi. Cenaze saat 16:10 sularında Okmeydanı'na ulaştı. Cenazeyi araçtan alan kalabalık omuzlara alarak Cemevine getirdi. Berkin Elvan'ın cenazesi Okmeydanı Cemevi'nin Gasilhanesine konuldu.

ÇARŞAMBA GÜNÜ (YARIN) TOPRAĞA VERİLECEK

Haberin Devamı

Berkin Elvan için cenaze töreni yarın düzenlenecek ve 15 yaşındaki Berkin'in cenazesi Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Berkin Elvan'ı Okmeydanı Cemevi'nde karşılayanlar arasında CHP Milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt ve İlhan Cihaner ile Sanatçı Ferhat Tunç da katıldı.

Özgür ALTUNCU/DHA