Dünya Berlusconi'den Merkel'e sinkaflı söz

Berlusconi'den Merkel'e sinkaflı söz

Paylaş
Berlusconi'den Merkel'e sinkaflı söz

İtalya Başbakanı Berlusconi'nin, Alman mevkidaşı Merkel hakkında sarf ettiği ağır sözler telekulağa takıldı

Gaflarıyla ünlü İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, son icraatıyla dünya siyasetini bile etkileyebilir. Berlusconi’nin, Almanya Başbakanı Angela Merkel hakkında kullandığı ifade telekulağa takıldı.

Haberin Devamı

İtalyan basınına yansıyan iddiaya göre 74 yaşındaki Berlusconi, temmuz ayı başında ülkesindeki bir gazetenin genel yayın yönetmeniyle telefonda görüşürken, 57 yaşındaki Merkel için “culona inchiavabile” ifadesini kullandı.

Bu ifade, cinsel cazibesi olmayan şişman bir kadını, İtalyanca’daki en ağır argo sözcüklerle niteliyor. Berlusconi’ye yönelik 1 milyon dolarlık bir şantajla ilgili soruşturma yapan savcıların dinleme sonucu kaydettiği bu kasedin basına sızdırılması da tartışılıyor. Berlusconi’nin sahip olduğu Il Giornale Gazetesi, iddiayı “dedikodu” olarak niteledi. Başbakanlık sözcüsü ise “Yorum yok” diye konuştu.

İtalyan milletvekili Rocco Buttiglione, “İddia doğruysa, Başbakanımız, Merkel hakkında ağza alınmayacak laflar etmiş demektir. Ekonomimiz batarken bize yardım eli uzatan bir kişinin suratına tükürüyoruz. İkili ilişkiler bozulabilir” dedi.

Haberin Devamı

Savcıları suçladı

Halk desteği yüzde 24 ile dibe vuran Berlusconi’nin, telefon dinlemelerini sınırlayan yeni bir kararname sunma girişimini ise Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano veto etti. Napoli Savcılığı, kendisini tehdit ederek rüşvet isteyen işadamı Gianpaolo Tarantini için Berlusconi’nin ifadesine başvurmak istiyor.

İtalya Başbakanı, “Bu savcılar beni mahvetmek istiyor. İfade vermeyeceğim” dedi. Savcılığın “Gerekirse polis nezaretinde getiririz” yanıtına ise Berlusconi, “Anayasa’ya göre bunun için parlamentodan onay almaları gerekir. Biz çoğunluktayız. Kimse beni zorla götüremez” cevabını verdi.

HÜRRİYET