Dünya Berlusconi'ye özel kız seçilmiş

Berlusconi'ye özel kız seçilmiş

Paylaş
Berlusconi'ye özel kız seçilmiş

İtalyan savcılar, bir işadamı ve karısının İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'den tehditle 500 bin Euro aldıkları iddiasıyla başlatılan soruşturmayı tamamladılar

Savcılar, İtalyan işadamı Gianpaolo Tarantini’nin Berlusconi’nin evlerinde düzenlenen partilere katılmaları için 30 kadar genç kız tuttuğunu, kızların yaşlarına ve görünüşlerine göre seçildiğini iddia etti.

Savcılar, genç kızların bazılarına İtalya Başbakanı ile birlikte olmaları için para ödendiğini ileri sürdü. Kızların Eylül 2008 ve Mayıs 2009 tarihleri arasında tutulduğunu belirten savcılar, genç kızlara partilerde neler giymeleri ve nasıl davranmaları gerektiğinin de anlatıldığını ifade etti.

Berlusconi soruşturma kapsamında bulunmuyor. Ancak ortaya atılan yeni iddialar, skandallarla uğraşan Berlusconi için yeni bir utanç kaynağı olarak yorumlanıyor. İtalyan gazetesi La Stampa, bugünkü başyazısında "İtalya daha iyisini hak ediyor" diye yazdı.

Tarantini ve karısı Angela Devenuto’nun ay başında Berlusconi’den zorla para aldıkları iddiasıyla tutuklanmasının ardından gündeme gelen soruşturmayı yürüten Napolili savcılar, Başbakanın ifadesine başvurma kararı almıştı.

Napoli savcılarından Francesco Greco, daha önce Berlusconi’nin Tarantini ailesine çeşitli masraflarını karşılamak için para verdiğini ve buradaki amacının Tarantini’nin dahil olduğu Bari’deki fuhuş soruşturmasının sona ermesi hususundaki işbirliği olabileceğini söylemişti.

Greco, Berlusconi’nin bu parayı vererek, Tarantini’nin Bari’deki soruşturmada anlaşma yoluna giderek, olayın kamuoyuna yansımamasını hedeflemiş olabileceğini aktarmıştı.

Başbakan Berlusconi ise kendisinden zorla para alma gibi bir durumun olmadığını, ekonomik olarak zor durumdaki bir aileye yardım ettiğini belirtmişti.

Haberin Devamı