Beşamel soslu krep börek

www.favorilezzetler.com yazarı Buket Cengiz’den nefis bir beşamel soslu krep börek tarifi

22 Ağustos 2018, Çarşamba 11:11
A A

Kaç Kişilik 10 porsiyon

Hazırlanma Süresi 25_30 dakika

Pişirme Süresi 10 _15 dakika

BEŞAMEL SOSLU KREP BÖREK

KREP HAMURU

2 yumurta (1 yumurta da olabilir ben yumurtalı krebi seviyorum) 

1,5 su bardağı süt

1 su bardağı dolusu un

Yarım çay kaşığı tuz

BEŞAMEL SOS

1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ

1 yemek kaşığı tepeleme un

2,5 su bardağı süt

Çok az zeytinyağı 

Hafif tuz

Karabiber

Varsa muskat rendesi

 

KIYMALI İÇ

1 adet iri boy soğan

150 gr. kıyma

1_2 adet sivri biber

1 çay kaşığı salça

Tuz, karabiber, pul biber

Yarım çay bardağı sıcak su

EN ÜSTE

Kaşar peyniri ve kırmızı toz biber

KIYMALI İÇ YAPILIŞI

Size bir tavsiye vermek isterim, böreğin daha dolgun olması için içine rendelenip suyu sıkılmış 1 iri boy patates ekleyiniz

Biraz zeytinyağı koyduğumuz tavaya ince doğranmış soğan ve biber eklenir ve biraz kavrulur

Kıyma eklenerek biraz kavrulur

Salça eklenir

Baharatlar ve tuz eklenir

Bir kaç dakika kaynatılır ve ocak kapatılır

Soğuması için kenara alınır

KREP YAPILIŞI 

Yumurtalar ve süt çırpılır

1 tatlı kaşığı sıvıyağ eklenir

Un ve tuz eklenerek homojen bir hamur elde edilir

Hamur kek kıvamında daha sıvı olmalıdır

Yağsız veya çok hafif yağlanmış tava orta ateşe konur ve biraz kızdırılır

1 kepçe krep hamuru tavaya dökülür

Tava kendi etrafında çevrilerek Hamurun tavaya eşit şekilde yayılması sağlanır

Hamur göz göz olunca spatula ile altına bakılır, renk almışsa ters çevrilir

Diğer tarafını çok pişirmeye gerek yok, rengi hafif dönünce krep tavadan alınır

BEŞAMEL SOS YAPILIŞI 

Tereyağ sos tenceresi ne konur ve eritilir

Un eklenir ve tel çırpıcıyla hafif kavrulur

Rengi dönmeyecek, sadece yağla iyice karışsın yeterli o sürede kavrulmuş oluyor

Süt karışıma yavaşça ilave edilirken karıştırmaya devam edilir

Topaklanmaması için bu karıştırma şarttır

Tuz, karabiber, muskat rendesi eklenir

Kıvamı çok koyu olmasın, fırında da duracağı için sertleşebilir

TAMAMLAMA

Pişirilen kreplerin ortasına iç malzeme ve arzu edilirse, kaşar peyniri konur

Yanlardan içe doğru alınıp geniş bir rulo yapılır

Tüm kreplerin aynı şekilde hazırlanıp yağlanmış tepsiye dizilir

Üzerlerine BEŞAMEL SOS sürülür

Kaşar peynir veya rendesi eklenir 

Toz kırmızı biber serpilir

175 derecedeki sıcak fırında 10 dakika pişirilir, kaşar peynir hafif kızarınca alınır

AFİYET OLSUN!


SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;
Sıradaki haber yükleniyor...

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.