Futbol Beşiktaş - Galatasaray derbisinde Kartal güldü
Paylaş
Beşiktaş - Galatasaray derbisinde Kartal güldü

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş evinde Galatasaray'ı konuk etti. Müthiş bir mücadeleye sahne olan derbide gülen taraf Beşiktaş oldu

MAÇ ÖZETİ

Haberin Devamı

Beşiktaş 1 - 0 Galatasaray

84.DK: Konuk ekip gole çok yaklaşıyor. Sağ kanattan gelişen atakta Muğdat Çelik ortasını altıpas sol çaprazının gerisine doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Ömer Bayram gelişine vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

80.DK: Ceza sahası sağ çaprazının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Sofiane Feghouli ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak kaleci Loris Karius çıkıyor ve meşin yuvarlağa sahip oluyor.

77.DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Ricardo Quaresma ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

73.DK: Sofiane Feghouli ceza yayının sağ çaprazında topu önünde buluyor ve bekletmeden şansını deniyor ancak meşin yuvarlak kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

Haberin Devamı

66.DK: Sol kanatta topla buluşan Adem Ljajic topu sağ tarafına çekerek sağ ayağının içi ile plase vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin hemen sağ tarafından dışarı gidiyor.

62.DK: Orta alandan gelişen Beşiktaş'ın atağında savunma arkasına havadan gönderilen topa Ricardo Quaresma hareketleniyor. Topu kontrol eden yıldız oyuncu ceza sahasına girerek yerden vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı filelere gönderiyor. Hakem Cüneyt Çakır pozisyon sonrasında Ricardo Quaresma'nın pozisyonunun ofsayt olduğunu işaret ediyor ve golü iptal ediyor.

48.DK: Ceza sahasınının hemen sağ tarafından kullanılan serbest vuruşta Selçuk İnan ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak bu noktada hiçbir arkadaşı bulunmuyor.

İkinci yarı başladı

İlk yarı sona erdi

42.DK: Sarı kırmızılılarda Selçuk İnan kendisine yaptığı faulden sonra Gary Medel'in formasını çektiği gerekçesi ile sarı kart görüyor.

40.DK: Gary Medel ve Fernando Reges karşılıklı olarak tartıştıkları gerekçesi ile sarı kart görüyorlar.

33.DK: Galatasaray gole çok yaklaşıyor. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Selçuk İnan ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Ozan Kabak vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına geri dönüyor.

Haberin Devamı

27.DK: Adem Ljajic sağ kanatta topla buluşuyor ve ortasını penaltı noktasının önüne doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Dorukhan Toköz kafa vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak doğrudan kaleci Fernando Muslera'nın üzerine gidiyor.

25.DK: Ricardo Quaresma sağ kanattan gelişen atakta ortasını ceza sahası içi sol tarafına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Mustafa Pektemek topu kontrol ederek vuruşunu yapmak istiyor ancak savunma son anda araya giriyor.

21.DK: Sağ kanattan gelişen atakta Mariano Filho ortasını yerden ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma meşin yuvarlağı karşılamayı başarıyor.

17.DK: GOL! Beşiktaş Ljajic'in penaltı golüyle öne geçiyor

13.DK: Adriano Correia'nın ara pası ile sağ çaprazda topla buluşan Adem Ljajic uzun bir alanı topla birlikte geçerek ceza sahasına girer girmez yerden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin hemen sol tarafından dışarı gidiyor.

8.DK: Henry Onyekuru'nun pası ile ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Sofiane Feghouli doğrudan kaleyi düşünüyor ancak meşin yuvarlak kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

Haberin Devamı

4.DK: Caner Erkin sol kanattan taç atışını kullanıyor ve ceza sahası sol tarafında arkadaşı Güven Yalçın'ı topla buluşturuyor. Güven rakibinin üzerinden meşin yuvarlağı atarak ceza sahasına giriyor ve pasını penaltı noktasının sol arka çaprazındaki arkadaşı Adem Ljajic'e gönderiyor. Adem Ljajic bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

1.DK: Maç başladı. Her iki takıma da başarılar

İLK 11'LER

Beşiktaş: Karius; Adriano, Necip, Vida, Caner Erkin; Dorukhan, Medel; Quaresma, Ljajic, Mustafa Pektemek; Güven Yalçın.

Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon, Ahmet, Ozan, Nagatomo, Fernando, Selçuk, Feghouli, Onyekuru, Eren.