Spor 'Beşiktaş kötü oynamadı, biz kötü oynattık'

'Beşiktaş kötü oynamadı, biz kötü oynattık'

Paylaş
'Beşiktaş kötü oynamadı, biz kötü oynattık'

Kandemir Karabükspor anteramanı öncesi basın toplantısı gerçekleştiren Yılmaz Vural, "Bazı yorumcular Beşiktaş'ın kötü oynadığını ifade ediyor ama hayır Beşiktaş kötü oynamadı, biz kötü oynattık" dedi

Kardemir Karabükspor, Spor Toto Süper Lig’in 29.haftasında Cumartesi günü saat 19.00’da Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda Çaykur Rizespor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına Çamlık sahasında gerçekleştirdiği antrenman ile başladı. Teknik direktör Yılmaz Vural yönetiminde 1,5 saat süren antrenmanda takımımız koşu ve kondisyon çalışması gerçekleştirdi.

Antrenman öncesinde Hikmet Ferudun Tankut Tesisleri toplantı salonunda haftalık basın toplantısı gerçekleştiren teknik direktör Yılmaz Vural, Beşiktaş maçında kaleci Waterman’a verilen kırmızı kartın yanlış olduğunu ifade edeceklerini ve bu kartın iptalini rica edeceklerini söyledi.

'İNŞALLAH KORKTTUĞUMUZ BAŞIMIZA GELMEZ'

‘Son adam terimi literatürden kalktı, bariz gol şansı diye yorumlanıyor ve dolayısıyla bu pozisyon bir bariz gol şansı değil’ diyen Vural, “ Adaletli maç yönetiminin Türkiye’de ihtiyaç olduğu , bunun güçler dengesine göre yapılmaması gerektiğini ve takım ayrımı yapmaksızın bu adaletin dağıtılması gerektiğini yıllardır söylüyorum. Bu benim 30. yılım ve 30 yıldır aynı şeyleri söylüyoruz. Maalesef bir değişiklik olmuyor. Futbolcularıma bir teşekkür borçluyum. Bazı yorumcular Beşiktaş’ın kötü oynadığını ifade ediyor ama hayır Beşiktaş kötü oynamadı, biz kötü oynattık. Bu takım iyi futbol oynayacaktır ama korkuyorum, bir laf vardır okullar kapandı zihni açıldı diye, iş bittikten sonra Türkiye’nin en iyi futbol oynayan takımı olmuşuz hiçbir faydası olmaz. İnşallah bu korktuğumuz başımıza gelmez” dedi.

Bu hafta kendileri açısında en kritik maçlarından biri olan Çaykur Rizespor maçına çıkarken Waterman ve Erdem’in cezalı olduğunu da anlatan Yılmaz Vural, “ Mabiala bugün çalışmalara başlayacak ama oynayacak duruma gelir mi onu bilemiyorum. Traore’de bugün tekrar kontrol amaçlı İstanbul’a gitti. Beşiktaş maçına 60 biletli Karabükspor taraftarı gelmiş. Nasıl bir takım sevgisidir, nasıl bir kentin takımına bağlılıktır. Hadi bakalım yenin Rizespor’u ne olacak. Gelin lütfen. Neye küstünüz? Ben 30 yıllık antrenörlük hayatımda Karabük’e defalarca geldim. O kötü stadyumda 8 bin kişi kapasiteliydi ve hep doluydu. Ne oldu bu taraftara? Takım bu durumda değilken bir Avrupa kupası maçı oynuyoruz, o zamanda dolu tribünlere oynamadı bu takım. Futbola mı küstünüz, takımınıza sevginiz mi azaldı? Allah aşkına gelin destek verin! 90 dakika bekleyin istediğiniz şeyi gerçekleştiremezsek istediğiniz kötü sözleri söyleyin” ifadesinde bulundu.

'TAMAMEN ADALETSİZLİK'

Karabükspor’a büyük haksızlık yapıldığını belirten Yılmaz Vural, “30,31 ve 32. haftalarda herkes 4 gün 4 gün dinleniyor bizse 3 gün 4 gün. Bu programı kim hazırladı ise tamamen adaletsizlik. Arıyorum federasyonu kusura bakmayın yayıncı kuruluş, yayıncı kuruluşu arıyorum federasyon diyor. Kardeşim sen bizi peşinen düştü sınıfına mı soktun? 72 saat dolmadan bana maç oynatıyorsun, bilim bunu inkar eder. Ben iki günde oyuncularımı nasıl dinlendireceğim. Bu itirazımızı da yaptık. 33. Hafta oynayacağımız Sivasspor maçı da Pazar günü saat 14.00’te. Şimdi herkes sıcaktan şikayet ediyor, 24 Mayıs’ta saat 17.00’ye almıyorsun da niye bizi yakıyorsun sıcaktan? Bunu kim programlıyor, neye göre planlıyor, hangi kriterle davranıyorsun? Böyle bir program yapıyorlar sonra da bize diyorlar ki işinize gelirse. Karabükspor camiası küçük camia, ses çıkaramıyor; söylese iki gazetede ya yayınlanır, ya yayınlanmaz. Baksınlar bunlar kaderlerine.” dedi.

İHA

Haberin Devamı