Spor Beşiktaş - Olympiakos maçında deplasman taraftarı olmayacak!

Beşiktaş - Olympiakos maçında deplasman taraftarı olmayacak!

Paylaş
Beşiktaş - Olympiakos maçında deplasman taraftarı olmayacak!

Beşiktaş, alınan karara göre Olympiakos ile oynanacak her iki maça da deplasman ekibi taraftarlarının alınmayacağını açıkladı.

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turuna kalan Beşiktaş'ın, Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile yapacağı her iki maça da deplasman taraftarı alınmayacak.

İşte Beşiktaş'ın açıklaması:

09.03.2017 tarihinde Yunanistan'da oynanacak Olympiakos - Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi karşılaşması öncesi, Yunanistan resmi makamlarınca UEFA'ya "güvenlik gerekçesiyle maçın deplasman takımı taraftarı olmadan yapılması" talebi iletilmiş, UEFA tarafından her iki kulübe bu talebin lehinde tavsiyede bulunulmuştur.

UEFA'dan gelen bu değerlendirme üzerine Beşiktaş JK ve Olympiakos kulüpleri, iki takım arasında gerçekleşecek her iki karşılaşmanın da deplasman taraftarları olmadan yapılması üzerine mutabakata varmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Beşiktaş JK


İLK MAÇ 9 MART'TA


Avrupa Ligi son 16 turu ilk karşılaşmaları 9 Mart’ta, rövanşları ise 16 Mart’ta yapılacak. Çeyrek finallerin 13 ve 20 Nisan, yarı finallerin 4 ve 11 Mayıs’ta gerçekleştirileceği UEFA Avrupa Ligi’nin final maçı ise 24 Mayıs’ta İsveç’in başkenti Stockholm’deki Friends Arena’da oynanacak.


GRUPTAN 2'NCİ OLARAK ÇIKTI, OSMANLISPOR'U ELEDİ


Yaş ortalaması 23 olan Olympiacos ekibi, UEFA Avrupa Ligi'nde B Grubu'nda APOEL'in ardından 8 puanla 2. sırada yer alarak bir üst tura çıkmayı başarmıştı. Aynı grupta yer alan Young Boys ve FC Astana takımları grubun son iki sırasında yer alarak turnuvaya veda etmişti.

Paulo Bento'nun çalıştırdığı ekip 10'uncu hafta itibari ile topladığı 25 puanla Yunanistan Süper Ligi'nde zirvede bulunuyor.

Takımın en golcü isimi 10 maçta ağları 9 kez havalandıran Nijeryalı santrafor Brown Ideye. Ideye'nin 2 de asisti bulunuyor.

Tranfermarkt verilerine göre, takımın en değerli oyuncusu ise 24 yaşındaki orta saha Konstantinos Fortounis. 7 numaralı formayı terleten oyuncunun değeri 10 milyon euro.

Transfermarkt verilerine göre, 76.9 milyon euro değerindeki takımın kadrosunda 12 yerli futbolcu bulunuyor. Takımdaki lejyonerlerde en kalabalık grup 5 kişi ile Portekiz.

1925 yılında kurulan Olimpiakos, maçlarını 32 bin 115 kişilik Georgios Karaiskakis Stadyumu'nda oynuyor.

Haberin Devamı